Samlingssida för

ekonomibloggar

,

aktiebloggar

och

fondbloggar

.
Använd sökfunktionen ovan, eller navigera genom kategorierna till vänster.

Aktieingenjören
Syftet med bloggen är att få konstruktiv feedback på mina investeringsfunderingar samtidigt som jag bidrar till det bloggnätverk som bildats kring seriösa aktieinvesteringar.Sätt betyg:


Anmäl denna blogg
Betyg 1/5Betyg 2/5Betyg 3/5Betyg 4/5Betyg 5/5 (2 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer än, ta chansen att bli först!

Skriv en kommentar

Namn:
Epostadress (publiceras ej):


10 senaste inläggen

RSS  Prenumerera


2018-05-16 - Sålt Infracom, 24SevenOffice samt räknat på min..
Jag försöker använda bloggen som en dagbok för att både jag själv och andra ska kunna utvärdera mitt agerande som investerare. Det här blir därför inget djuplodande inlägg utan snarare lite..

2018-04-19 - Värdeinvestering, en praktisk guide från Benjamin..
Det här är en uppdaterad version av ett äldre inlägg som jag skrev 2014 (Att prissätta bolag, kärnan i all värdeinvestering).Min bloggkollega Magnus Andersson (Fundamentalanalysbloggen) höll igår sin..

2018-04-15 - Uppdatering om Brookfield och andra Limited..
Jag fick en rätt sur kommentar på ett gammalt inlägg där jag varnar för Brookfield Renewable Partners och liknande bolag vilka drivs som Master Limited Partnerships (länk). Ett Master Limited..

2018-04-03 - Elon Musk och nyhetsbyråers vilja att ge enkla..
Från webbserien XKCD:  https://xkcd.com/1600/Många nyhetskällor tycker om att släppa nyheter på temat "Aktiekursen för bolaget X gick upp/ned Y % efter händelsen Z". Man bör dock vara..

2018-03-19 - Sverige, en liten del av världen men utmärkt..
Framtidsinvesteringen har skrivit om varför han inte har några svenska aktier i portföljen (länk). Jag gillar hans aktieportfölj och strategi men jag tror rent generellt att det är mer effektivt att..

2018-03-10 - Atea, är det någonting jag missar eller är aktien..
Atea har gått mycket starkt på börsen och aktien har aldrig varit dyrare mätt i P/E. Grundtesen för min investering (länk) var ett bolag som handlades till en vrakvärdering då stora avskrivningar..

2018-01-27 - Laxodling del 2, biologi, definitioner och volymer
Lax är en handelsvara där lönsamheten för fiskodlare är beroende av prissättning på ett antal råvarubörser. I dagsläget produceras det cirka 2 300 000 ton odlad lax per år och priset..

2018-01-24 - Kort kommentar till Börsveckans analys av..
Den här veckans nummer av Börsveckan innehöll en serie mycket korta analyser av norska laxodlare. Min bloggkollega Phantas (varmt rekommenderad blogg) reagerade direkt på Twitter och jag tycker också..

2018-01-19 - Schouw & Co ett investmentkonglomerat med..
Schouw & Co är ett danskt investmentkonglomerat som nyligen flyttat upp på large cap. Jag fick upp ögonen när jag dubbelkollade information om foderleverantörer och upptäckte att Schouw & Co..

2018-01-16 - Laxodlare del 1, förnyad branschöversikt över..
Laxodlare är en grupp bolag som länge sett attraktiva ut på Börsdata.semed låga värderingar och god omsättningstillväxt. Under hösten skrev jag ett inledande inlägg på temat (länk) men en kombination..Antal bloggar

Ekonomi-bloggar listar
just nu 194 svenska bloggar.
Lista alla

Sponsorer

(c) 2018 Ekonomi-bloggar.com.