Samlingssida för

ekonomibloggar

,

aktiebloggar

och

fondbloggar

.
Använd sökfunktionen ovan, eller navigera genom kategorierna till vänster.

Kategorier

Senaste inläggen

Besser1
Jag kommer att dela med mig av mina tankar och filosofi om investeringar, och lite om psykologiska knep för att kunna fullfölja sina idéer fullt ut.Sätt betyg:


Anmäl denna blogg
Betyg 1/5Betyg 2/5Betyg 3/5Betyg 4/5Betyg 5/5 (2 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer än, ta chansen att bli först!

Skriv en kommentar

Namn:
Epostadress (publiceras ej):


10 senaste inläggen

RSS  Prenumerera


2020-02-14 - Att förlora kapital på aktier
Kan man förlora kapital på att spekulera i aktier? Ja, det är ganska enkelt. Det är bara att köpa förhoppningsbolag till höga aktiekurser och sen sälja till låga aktiekurser när bolaget misslyckas med..

2020-01-31 - Korkekinvesteringar....
Investering i korkekar? Nej, det här inlägget är inspirerat av Kalle Anka på julafton med filmen om tjuren Ferdinand som hellre sitter under en korkek och luktar på blommorna än att vara aktiv..

2020-01-17 - Att fixa ett aktiebedrägeri
Jag fick några veckor sen en fråga av Daniel på mitt inlägg från den 29 nov 2019, "Nyemissioner, igen". (Läs gärna inlägget en gång till för en snabb repetition). Frågan var, hur kan aktiebedrägerier..

2020-01-03 - Avstämning för 2019
Dags för en avstämning och årsredovisning för investeringsåret 2019. Det blir som vanligt bara en kortare redovisning. En årsredovisning bör innehålla två delar. 1) Resultaträkningen för helåret 2019..

2019-12-20 - Investeringsbedrägerier, igen
Besser är (som bekant..?) intresserad av investeringar i ett både brett och djupt perspektiv. Det betyder att jag även är intresserad av "investeringsbedrägerier" av olika typ och grad. Som jag..

2019-12-13 - Trygghet, Frihet, Möjlighet
Varför skall man syssla med aktieinvesteringar? Vad finns det för nytta med "en välskött privatekonomi"? Varför är det bättre att vara "rik" än att vara "fattig"? Det är egentligen ganska..

2019-11-29 - Nyemissioner, igen
Med jämna mellanrum dyker det upp annonser för bolag som gör nyemissioner. Ofta är det helsidesannonser i dagstidningarnas ekonomibilaga eller i de större affärstidningarna. Jag har tidigare skrivit..

2019-11-15 - Investeringsprocessen
Jag har tidigare skrivit om hur viktigt det är att förstå grunderna och vad som är vad när det gäller aktieinvesteringar. Det som främst krävs är en sammanhängande kedja av tankar från..

2019-11-01 - Lite mer om skatter...
Besser är, som ni kanske märkt (??), mycket intresserad av skatter och även skattelagstiftning och skattejuridik. Trots att Besser inte är jurist så är just skattejuridik en av mina hobbies och..

2019-10-18 - Risk & Reward
Det finns många aktieinvesterare som tror på teorin om balanserad "Risk & Reward". Det stora misstaget är att tro att det finns någon form av jämvikt för Risk jämfört med Reward. Som att man..Antal bloggar

Ekonomi-bloggar listar
just nu 215 svenska bloggar.
Lista alla

Sponsorer

(c) 2020 Ekonomi-bloggar.com.