Samlingssida för

ekonomibloggar

,

aktiebloggar

och

fondbloggar

.
Använd sökfunktionen ovan, eller navigera genom kategorierna till vänster.

Kategorier

Senaste inläggen

Daniel Investerar
Den här bloggen är till för de som är intresserade av en ständig resa mot visare investeringar. Målet är växande hög passiv avkastning med ett minimalt risktagande.

Jag är en glad amatör så inga magiska bönor kommer användas. Förhoppningsvis vinner jag på att ta mig hela vägen till mål utan att trampa i klaveret.Sätt betyg:


Anmäl denna blogg
Betyg 1/5Betyg 2/5Betyg 3/5Betyg 4/5Betyg 5/5 (1 röst)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer än, ta chansen att bli först!

Skriv en kommentar

Namn:
Epostadress (publiceras ej):


10 senaste inläggen

RSS  Prenumerera


2019-10-21 - Svenska aktier, har vi inga sådana i Sverige?
Jag har nämnt min balanseringstrategi tidigare så jag tänker inte säga mer om den än att jag fortsätter vara underviktad mot "Sverige". Det är svårt att lösa för Sveriges ekonomi är så extremt..

2019-10-18 - Kommentarer på Investors kvartalsrapport
Jag önskar att fler av mina bolag mailade mig sina kvartalsrapporter men nu är det nästan bara Investor. Imorse kom mailet för Q3 och de rapporterar en värdeökning på 8% under Q3, vilket är väldigt..

2019-09-07 - Konsten att låtsas som ingenting
Prebona, det lilla kemiföretaget som jag följer på stort avstånd har kommit med en Q2-rapport och en formulering fick mig att skratta. Bakgrund: Prebona är några kemister som försöker sälja lite..

2019-07-27 - Min ombalanseringsstrategi
Strategi En rationell process som rymmer överlagd beräkning och analys som i sin tur syftar till att maximera fördelar på lång sikt Då och då undrar någon om jag har en investeringsstrategi. Jag har..

2019-07-22 - Snart äger jag en hel bank - köp Nordea
Idag har jag köpt 800 aktier i Nordea, för i snitt 63,81 kronor styck. Med tanke på att värdet på bankerna sjunker och sjunker så utgår jag från att mina inköp så småningom betyder att jag i alla..

2019-07-20 - Mycket nedåt i portföljen just nu
Kvartalsrapporterna har ramlat in och det är tydligt att många misstänker att konjunkturen är på väg nedåt. Vinsterna har sjunkit och därmed också förväntningarna på utdelningar nästa år. NordeaPå..

2019-06-28 - Kvartalets nanooptimering genomförd
Vid varje kvartalsskifte så beräknas skatten på ISK som (för 2019) 0,11325% av värdet av kontot. I värdet ingår även de oanvända kontanter, från utdelningar, som ligger på kontot. Ibland, när jag..

2019-06-23 - Prebona tänker dubbla antalet aktier
Jag följer på avstånd ett bolag, Prebona, som för ett par år sedan börsintroducerades med en värdering på över 70 miljoner kronor. Med tanke på att bolaget inte hade några intäkter och bara 4..

2019-06-11 - Fyra procent eller tre procent
Det finns en berömd fyraprocentregel där tanken är att om man tar ut fyra procent av kapitalet första året och sedan ökar uttaget med inflationen varje år så kommer pengarna antagligen inte ta slut. I..

2019-06-08 - Äntligen är Dow Chemical + DuPont-röran över
För ungefär tre år sedan köpte jag aktier i Dow Chemical och hade jag insett vilken röra det skulle bli hade jag låtit bli. Nu är det i alla fall över så bara jag får ordning på alla siffror så..Antal bloggar

Ekonomi-bloggar listar
just nu 212 svenska bloggar.
Lista alla

Sponsorer

(c) 2019 Ekonomi-bloggar.com.