Samlingssida för

ekonomibloggar

,

aktiebloggar

och

fondbloggar

.
Använd sökfunktionen ovan, eller navigera genom kategorierna till vänster.

Kategorier

Senaste inläggen

Daniel Investerar
Den här bloggen är till för de som är intresserade av en ständig resa mot visare investeringar. Målet är växande hög passiv avkastning med ett minimalt risktagande.

Jag är en glad amatör så inga magiska bönor kommer användas. Förhoppningsvis vinner jag på att ta mig hela vägen till mål utan att trampa i klaveret.Sätt betyg:


Anmäl denna blogg
(inga röster än)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer än, ta chansen att bli först!

Skriv en kommentar

Namn:
Epostadress (publiceras ej):


10 senaste inläggen

RSS  Prenumerera


2019-01-01 - 2018: Minus två procent
Det är 2019 och 2018 är nu blott ett minne. För mig blev det ett passivt år ekonomiskt, med relativt få köp på en börs som inledningsvis var lite väl dyr och avslutningsvis lite väl skakig. Billig och..

2018-12-27 - Slutet på utdelningsåret 2018
Med de fyra sista utdelningarna från USA kan jag sammanfatta året som en fantastisk ökning och jag nådde en viktig milstolpe i 50% täckning av min budget endast med utdelningar. Ökningen av..

2018-12-21 - Lite motstånd i nedgången
Det är fredag och jag tittar till aktiepriser och det ser ut som att nedgången fortsatt och kanske till och med ökat farten nedåt. Det är nu jag är glad för mina defensiva innehav. Obligationerna..

2018-12-07 - Reality checks - Starbreeze och Sectra
Jag skakar ofta på huvudet åt värderingarna av små svenska bolag. Både Paradox och Starbreeze har gått in på börsen som raketer med skyhöga värderingar. Värderingar som bara kan försvaras om bolagen..

2018-11-17 - Globala försök till magi
I Sverige försöker man få 40% att bli mer än 60% (lustigt hur eniga Vänstern och SD är i många frågor). I Storbritannien försöker man på något sätt få till en gräns i Nordirland utan att ha någon..

2018-11-12 - Min portfölj klarar sig hyfsat (utdelningar..
Jag brukar titta till börsen en gång i veckan och jämföra med index om min portfölj går bra eller inte. Vissa veckor tappar jag en procentenhet, andra veckor går min portfölj en procentenhet bättre än..

2018-10-31 - Bonava bygger bara lite (utdelning)
Bonava bygger bostadsrätter som de säljer och sedan bygger fler bostadsrätter. Som många vet så har bostadsmarknaden i Sverige varit överhettad i ett decennium. Några har försökt bromsa den utan att..

2018-10-28 - Sectras inlösenaktier och Telias utdelning
Sectras ovanliga "utdelnings"-förfarande Istället för att betala kontant utdelning så delar Sectra ut inlösenrätter, och några veckor senare så köper de tillbaka dem för 4,50 kronor styck. Om man..

2018-10-15 - Fångade jag två fallande knivar när jag köpte..
Börsen har gjort ett litet dyk ner och jag har fått se många månadslöner i börsvärdering försvinna de senaste veckorna. För mig betydde det att jag passade på att köpa fler aktier i Atlas Copco och..

2018-10-03 - Sockerskatt eller inte (samt utdelning från Coca..
Redan i ett tidigare inlägg så nämnde jag sockerskatt, och det är relevant när man pratar om Coca Cola. Min andel av företaget säljer 14 000 flaskor ("servings") per kvartal och många av de köps..Antal bloggar

Ekonomi-bloggar listar
just nu 205 svenska bloggar.
Lista alla

Sponsorer

(c) 2019 Ekonomi-bloggar.com.