Samlingssida för

ekonomibloggar

,

aktiebloggar

och

fondbloggar

.
Använd sökfunktionen ovan, eller navigera genom kategorierna till vänster.

Kategorier

Senaste inläggen

Frihetviautdelning
Jag är en medelåldersman mellan 30-40 som av många utomstående förmodligen anses vara rik. Vad rik innebär går jag inte in på i detalj men summerat kan man säga att jag har "höga inkomster och höga utgifter".

Jag bor "själv" i en stor 4:a (96kvm) men har en sambo som av olika anledningar för tillfället inte bidrar med något rent ekonomisk. Dessutom har jag 2 katter, ett stort teknik-intresse och är rejält intresserad av "hemmabio" och film/tv-serier överlag.

Jobbar inom IT-Branschen och kanske inte helt oväntat som IT-Konsult. Jag är specialiserad på nätverk och säkerhet och är verksam inom en större aktör i branschen. Det innebär snabba förändringar och en hel del resor, höga krav med tighta deadlines och hög stressfaktor.

IT-Branschen är ju för övrigt den bransch med flest personer som blir deprimerade eller upplever stressrelaterade symptom p.g.a helt galet höga förväntningar generellt! Jag har själv varit hemma i periodet då det helt enkelt inte går att hantera den stress som existerar dag-in-och-dag-ut.

Summerat kan man helt enkelt säga att jag är trött på att fortsätta i samma cykler månad efter månad trots att det är välbetalt!Sätt betyg:


Anmäl denna blogg
(inga röster än)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer än, ta chansen att bli först!

Skriv en kommentar

Namn:
Epostadress (publiceras ej):


10 senaste inläggen

RSS  Prenumerera


2019-01-16 - Rika är nonchalanta
Jag valde det här bokomslaget eftersom det symboliserar lite granna av hur "rika" kanske tänker på er som fattar extremt dåliga ekonomiska beslut! Boken är för övrigt riktigt bra läsning!Jag har..

2019-01-13 - Kommunism - I Asien (hur) funkar det?
Så vill jag sammanfatta dagens inlägg eftersom vi verkar ha fått en regering som kommer att stå eller falla beroende på hur sveriges egna kommunister agerar i regeringsfrågan. Jag pratar naturligtvis..

2019-01-12 - Investmentbolag - portfölj som en fond?
Det sägs att investmentbolag kan liknas vid en fond som man antingen betalar en premie för eller har en rabatt på. De allra flesta investmentbolag har underliggande innehav som värderas..

2019-01-11 - Banker är giriga - småavgifter på allt!
Låt mig berätta lite om varför jag påstår att banker är giriga och inte bryr sig särskilt mycket om dig som kund. Jag tror att vi alla har någon form av erfarenheter från banker. Det är i alla fall..

2019-01-07 - Premiepensionen - hur skall man göra?
Statens alternativ 7:e AP-fondenDet sägs ju att statens 7:e AP-fond levererar väldigt bra avkastning år efter år till en väldigt låg avgift.För min egna del kan jag bara säga att den allt som oftast..

2019-01-07 - Sammanställning 2018
2018 var ett "mellanår" för börsen.Somliga vill nog t.o.m kalla det för ett korrigeringsår.Vi såg flertalet högvärderade bolag tappa så mycket som 30% de sista två månaderna. Flertalet bolag följde..

2019-01-05 - Det stormar på Börsen och i Asien
Jag befinner mig nere i Asien på Semester och har varit i "nålsögat" på stormen Pabuk nere i både Thailand och Vietnam. Det passar ju bra när det stormar höga vågor i alla riktningar även på..

2018-12-31 - Månadsuppdatering - December - Köpt för 72k sålt..
Månadsuppdatering - DecemberDecember - SammanställningStrukturen på mina månadsrapporter är för närvarande:-Insättningar-Portföljens transaktioner (köp/sälj)-Portföljens utdelningar-Portföljens..

2018-12-29 - Fjärrvärme ruinerar mig
Jag har läst en hel del intressanta inlägg om just fjärrvärme senaste tiden. Det brukar vara så vid årets slut att jag ser över de kostnader som jag kan göra billigare för att justera min ekonomi, så..

2018-12-28 - Riksbanken - Räntehöjning helt feltajmad
Riksbanken höjer räntan till hela -0,25% vilket innebär att för de allra flesta kommer det bli lite dyrare att ha lån nu. Det är i grund och botten en sund inställning att lån skall kosta pengar..Antal bloggar

Ekonomi-bloggar listar
just nu 205 svenska bloggar.
Lista alla

Sponsorer

(c) 2019 Ekonomi-bloggar.com.