Samlingssida för

ekonomibloggar

,

aktiebloggar

och

fondbloggar

.
Använd sökfunktionen ovan, eller navigera genom kategorierna till vänster.

Kategorier

Senaste inläggen

Funderingar om privatekonomi
En litet småtråkig blogg, som mest handlar om hur jag planerar och följer upp min privatekonomi och mitt sparande. En eller annan konsumtionsanmärkning levereras också.

Mina mål handlar om att bygga grund för enkelt, lätt och rörligt liv.Sätt betyg:


Anmäl denna blogg
Betyg 1/5Betyg 2/5Betyg 3/5Betyg 4/5Betyg 5/5 (1 röst)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer än, ta chansen att bli först!

Skriv en kommentar

Namn:
Epostadress (publiceras ej):


10 senaste inläggen

RSS  Prenumerera


2019-04-19 - Långfredag
Förr en dag med sorgemusik på radio, tråkiga TV-program och allmänt nöjesförbud. Nu mest en slö dag.Konsumerar gör man: Ägg, skinka, vattenmelon och öl.Kontemplerar gör man: Vinstförväntningar,..

2019-04-17 - MEF ATH
Min Egen Fond (= allt jag har på Avanza) rör sig på högsta nivåer någonsin, räknat som NAV, dvs. enligt samma princip som fondkurser sätts.Sedan förra toppen den 29 augusti ifjol har MEF nu gått upp..

2019-04-17 - Årets första utdelningsslantar
Jag har ju ändrat hållning litet till mitt aktieinnehav och på slutet lagt en grund i form av väl kända investmentbolag samt en väl känd teleoperatör.Följden av förändringarna är att det numera..

2019-04-17 - Ekonomistyrning
Av och till läser jag div. artiklar eller blogginlägg med tips på hur man får ordning på sina privata ekonomi. Det finns ju TV-program som handlar om saken också och kommunernas konsumentvägledare gör..

2019-04-16 - Risksänkning
För närvarande följer jag marknadsutvecklingen under tilltagande tvivel. Resultatet av dessa tvivel är att jag tagit det preliminära beslutet att under en tid styra in allt nysparande till sparkontot,..

2019-04-15 - Fondinnehaven
Tänkte visa en sammanställning över de aktuella fondinnehaven, dvs. de faktiska fonder jag har. Under fliken Min Egen Fond (MEF) redovisas bara principuppbyggnaden, men i tabellen nedan är fonderna..

2019-04-15 - Bilelände
Drabbades av s.k. parkeringsskada i helgen, vilket ställer till ett jävla krångel.Förövaren givetvis okänd. Rejäl smäll, med inte bara buckla, utan även hål i plåten på bakluckan, ganska högt upp,..

2019-04-14 - Sammanfattning
Av Aftonbladets ledarskribenters hållning. Man behöver inte läsa deras ledare då de nästan alltid innehåller samma "argument": De som har andra åsikter än tidningens ledarskrivande bör avgå och inte..

2019-04-13 - Årsdag Avanza
Nu är det litet drygt tre år sedan jag flyttade mitt sparande till Avanza.Sedan dess har jag en genomsnittlig effektiv årsavkastning om 12,52 % räknat över alla konton. Sharpekvoten för 12 månader är..

2019-04-11 - Aktieinnehav - några anmärkningar
Innehavet framgår under fliken Aktieportfölj. Här ges några mer allmänna anmärkningar.Avkastningen för de ingående aktierna har under de tre senaste åren legat i snitt legat på 53,6 %. Det är inte min..Antal bloggar

Ekonomi-bloggar listar
just nu 208 svenska bloggar.
Lista alla

Sponsorer

(c) 2019 Ekonomi-bloggar.com.