Samlingssida för

ekonomibloggar

,

aktiebloggar

och

fondbloggar

.
Använd sökfunktionen ovan, eller navigera genom kategorierna till vänster.

Gustavs aktieblogg
Jag är en 38-årig jurist inom försäkringsbranschen, men på fritiden hägrar drömmen om att en dag leva på utdelningar. Här följer du min strävan att bygga en spännande global utdelningsportfölj. Bloggen fokuserar på bolag med hög eller växande utdelning, starka konkurrensfördelar och goda finanser.Sätt betyg:


Anmäl denna blogg
Betyg 1/5Betyg 2/5Betyg 3/5Betyg 4/5Betyg 5/5 (1 röst)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer än, ta chansen att bli först!

Skriv en kommentar

Namn:
Epostadress (publiceras ej):


10 senaste inläggen

RSS  Prenumerera


2017-12-10 - Fram Skandinavien: Litet, exotiskt men väl tidigt?
Fram Skandinavien (ca 48 kr) är ett nystartat bolag på First North med Vietnamesisk inriktning. Jag gillar exotiska bolag eftersom jag tror mer på asiatisk tillväxt än västerländsk. Bolaget är högst..

2017-12-03 - Swedencare - är jag överkänslig?
Swedencare är ett spännande svenskt småbolag och en kandidat till portföljen. För er som inte känner till dem så sysslar de främst med tuggprodukter, specialfoder och liknande för djur. Munhälsa för..

2017-11-26 - Vilka portföljbolag kan bli 5-baggers?
Jag vill att mina bolag, med ett undantag, ska kunna bli 5-baggers inom 10 år. Stefans Thelenius fina kalkylator säger att 20 procents årlig totalavkastning krävs för att ge 500 procent på 10 år. Det..

2017-11-19 - Sverige med andra ögon
Jag är en sann global investerare och tittar runt i många länder. Men vad finns på hemmaplan? Finns något unikt för Sverige som inte finns på andra ställen? Som ni vet gillar jag fondbolag som..

2017-11-12 - Investera i mobilmaster?
Telekombolag är skenbart defensiva eftersom det röda kortet hänger alltid i luften. Det är synd, för mer användning av data är en megatrend som kan vara värd att fånga upp. Tänk om det finns ett sätt..

2017-11-08 - Ras i LiveChat
LiveChat har inte varit någon lyckad investering. Särskilt inte idag, då de rasat med knappa 20%. Med största sannolikhet beror det på att Facebook annonserat att de rör sig mot LiveChat-arenan...

2017-11-05 - Tankar om reklam och vidareutveckling
Det händer att man får en del förslag om olika "samarbeten" på bloggen. I klartext kommer frågor om sponsrade inlägg. Generellt tror jag man ska vara rätt försiktig eftersom det är lätt att tappa..

2017-10-29 - Försäljningar och lärdomar under åren
Genom åren har det blivit en del försäljningar, och man kan ifrågasätta om de tillfört något värde. Tänkte därför gå igenom ett antal för att se efter, och dessutom plocka med mig lärdomar...

2017-10-22 - När ska man sälja ett bolag?
Tänkte gå igenom några skäl till att sälja en aktie. Har snickrat på inlägget och tag och Lundaluppens fina inlägg har aktualiserat den ständigt aktuella frågan. Man kan ha hur många skäl som helst..

2017-10-20 - Aktiepub 9 november
Nästa aktiepub blir torsdag 9 november kl 18 på Sue Ellen, Tulegatan 17.Det var verkligen trevligt senast med många spännande diskussioner och besökare. Testar nu köra något oftare och ser om det..Antal bloggar

Ekonomi-bloggar listar
just nu 187 svenska bloggar.
Lista alla

Sponsorer

(c) 2017 Ekonomi-bloggar.com.