Samlingssida för

ekonomibloggar

,

aktiebloggar

och

fondbloggar

.
Använd sökfunktionen ovan, eller navigera genom kategorierna till vänster.

Kategorier

Senaste inläggen

Gustavs aktieblogg
Jag är en 38-årig jurist inom försäkringsbranschen, men på fritiden hägrar drömmen om att en dag leva på utdelningar. Här följer du min strävan att bygga en spännande global utdelningsportfölj. Bloggen fokuserar på bolag med hög eller växande utdelning, starka konkurrensfördelar och goda finanser.Sätt betyg:


Anmäl denna blogg
Betyg 1/5Betyg 2/5Betyg 3/5Betyg 4/5Betyg 5/5 (1 röst)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer än, ta chansen att bli först!

Skriv en kommentar

Namn:
Epostadress (publiceras ej):


10 senaste inläggen

RSS  Prenumerera


2018-02-18 - Bra intervju med globalförvaltare - och tankar på..
Under veckan har jag lyssnat på RikaTillsammanspodden som hade ett extremt bra avsnitt. Intervjun tar upp aktiv förvaltning med två Coeli-förvaltare och åsikter, känslor, statistik och argument..

2018-02-14 - Nästa aktiepub 8 mars
Nästa aktiepub blir torsdag 8 mars kl 18 på Sue Ellen, Tulegatan 17. Som vanligt är 35 platser bokade, och som vanligt hoppas jag att de fylls.Tycker det varit bra drag i diskussionerna och många..

2018-02-11 - Personliga egenskaper för att lyckas på börsen?
Lyssnade på ett intressant gammalt poddavsnitt i "Adventures in Finance". De gick igenom hur man tänker som trader och hur våra tankar kan hjälpa oss eller spela ett spratt. Sammanfattningen är..

2018-02-04 - Hur investera i retail och e-handel?
Retail är svårt, trots att man ofta förstår sig på produkterna. Det kluriga är hur e-handeln påverkar och hur mycket av kartan som kommer att ritas om. E-handeln är ju en av de starka..

2018-01-28 - Saratoga gånger tre
Dags för Saratoga-frossa på bloggen, vilket knappast hör till vanligheterna. Saratoga? Öh? Namnet klingar möjligen bekant för de med järnkoll på Amerikanska..

2018-01-21 - Vågar man satsa på laxbolag?
Jag har aldrig slagit till och köpt ett laxbolag även om det har bränts några gånger. Hos laxbolagen finns mycket jag gillar: konsumentvaror, ocyklisk efterfrågan, begränsad produktion och megatrend...

2018-01-14 - Aktuell portfölj och Matahari-lärdomar
Så här ser portföljen ut nu. Efter senaste tidens transaktioner är jag nere på fjorton innehav. Inga dramatiska förändringar har skett, jag är ju inte en lika intensiv trader som Lundaluppen :-) Men..

2018-01-10 - Aktiepub 1 februari
Nästa aktiepub blir torsdag 1 februari kl 18. Platsen är som vanligt Sue Ellen, Tulegatan 17.35 platser är bokade, skriv något i kommentarsfältet så har du en plats! Ett antal "bloggare" brukar vara..

2018-01-07 - Innehav jag funderar på - och två kandidater
Dags att kika närmare på fem innehav jag funderar på och två friska alternativ.Som en disclaimer äger jag alla nämnda bolag här förutom köpkandidaterna. Jag har gjort en mini-minskning både i..

2018-01-03 - Investera som Buffett vill eller kan?
Många gånger hörs referenser om att man ska investera som Buffett. Men är det verkligen samma sak som att trycka på köpknappen för Coca-Cola, eftersom han äger dem? Nej, skulle jag säga. Buffett är ju..Antal bloggar

Ekonomi-bloggar listar
just nu 189 svenska bloggar.
Lista alla

Sponsorer

(c) 2018 Ekonomi-bloggar.com.