Samlingssida för

ekonomibloggar

,

aktiebloggar

och

fondbloggar

.
Använd sökfunktionen ovan, eller navigera genom kategorierna till vänster.

Kategorier

Senaste inläggen

Gustavs aktieblogg
Jag är en 38-årig jurist inom försäkringsbranschen, men på fritiden hägrar drömmen om att en dag leva på utdelningar. Här följer du min strävan att bygga en spännande global utdelningsportfölj. Bloggen fokuserar på bolag med hög eller växande utdelning, starka konkurrensfördelar och goda finanser.Sätt betyg:


Anmäl denna blogg
Betyg 1/5Betyg 2/5Betyg 3/5Betyg 4/5Betyg 5/5 (1 röst)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer än, ta chansen att bli först!

Skriv en kommentar

Namn:
Epostadress (publiceras ej):


10 senaste inläggen

RSS  Prenumerera


2017-10-20 - Aktiepub 9 november
Nästa aktiepub blir torsdag 9 november kl 18 på Sue Ellen, Tulegatan 17.Det var verkligen trevligt senast med många spännande diskussioner och besökare. Testar nu köra något oftare och ser om det..

2017-10-15 - Tre brödbolag - är något saftigt nog?
Jag gillar basala bolag och i portföljen finns t.ex. mjölk, trapphissar och tejp. Nu är det dags för ett nygammalt tema för er som minns Skåne-Möllan. Dags att frossa i brödbolag! Ett torrt ämne och..

2017-10-08 - Checklista för högutdelare
Jag jobbar med tillväxtbolag och högutdelare och nu är det dags för en checklista för de senare. Vad letar jag efter hos dem? Vad är viktigt?Grundfrågan är om man ska satsa på mer långsamt växande..

2017-10-01 - Portföljuppdatering och nyheter i bolagen
Efter ett antal affärer är det läge att summera portföljen på höstkanten. Ni får stå ut med viss upprepning men kolla gärna de stycken som börjar med "nyheter". Portföljen består av femton bolag med..

2017-09-24 - Tre asiatiska bolag på radarn - åsikter om dem?
Sedan inlägget i söndags har jag funderat på om jag borde öka andelen asiatiska aktier något. Världens ekonomiska tyngdpunkt förflyttar sig österut dag för dag (och lite söderut). Men portföljen har..

2017-09-17 - Köpa franska katamaraner? Och klarar lyx krisen?
Aktie: Fountaine PajotNotering: Frankrike, ticker ALFPCMarketcap: 160 m$, smallcapKurs: 82 EuroDirektavkastning: ca  procentCourtage: MaxcourtageElektronisk handel: Nej, telefonorderMöjlig att..

2017-09-13 - Nästa aktiepub 12 oktober
Nästa aktiepub blir torsdag den 12 oktober kl 18 på Sue Ellen, Tulegatan 17.Jag går på offensiven och bokade 30 platser som jag hoppas fylls. Detta blir ett särskilt fint tillfälle att dränka sina..

2017-09-10 - Min riktiga portföljfördelning - och ISK-ilska
Ni som varit med ett tag ser att jag investerar mycket i utländska bolag. Men om vi tar ett bolag, vilket som helst, säg polska LiveChat. Jag har 6% av portföljen i den. Kan man då säga att "Polen"..

2017-09-03 - Inköp: Sealink Travel Group
Aktie: Sealink Travel GroupNotering:  SLKMarket Cap: ca 340 miljoner USD Kurs: 4.05 AUDDirektavkastning: ca 3 procentCourtage: Halvdyrt ca 350 krElektronisk handel: Nej, telefonorderMöjlig..

2017-08-27 - Fyra nyanser av mjölk - vad är värt att äga?
Under sommaren har jag funderat på mjölksektorn. I något så småtråkigt kan man faktiskt hitta investeringsalternativ som skiljer sig från mängden. Och många "kassakor". Man kan också fundera på..Antal bloggar

Ekonomi-bloggar listar
just nu 187 svenska bloggar.
Lista alla

Sponsorer

(c) 2017 Ekonomi-bloggar.com.