Samlingssida för

ekonomibloggar

,

aktiebloggar

och

fondbloggar

.
Använd sökfunktionen ovan, eller navigera genom kategorierna till vänster.

Kortsikt's Blog
Bloggar om börs, konjunktur och andra väsentligheter. Bloggar inte om enskilda aktiecase eller gör rekommendationer, det jobbet gör man bäst själv hemma på kammaren. Det här är ett forum för börsintresserade och för alla som vill se världen i ett större ekonomiskt perspektiv.Sätt betyg:


Anmäl denna blogg
(inga röster än)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer än, ta chansen att bli först!

Skriv en kommentar

Namn:
Epostadress (publiceras ej):


10 senaste inläggen

RSS  Prenumerera


2017-11-22 - Bang on target
Det här är trots allt en no-brainer. Det intressanta är hur det påverkar priserna generellt? Inte så mycket skulle jag gissa på, men det är svårt att kvantifiera… Philly Fed kom in lite..

2017-11-20 - Ny vecka och köpläge?
Ny vecka nya tag! OMX orkade med att rekylera upp till 1,637. Rätt klent får jag säga. Är det säljarna som är aggressiva, eller köparna som saknar övertygelse är svårt att säga. Kanske en kombination?..

2017-11-15 - Oförklarligt stark Euro
Jag antar att de flesta lyssnat på Di.se intervju med Ingves… https://www.di.se/nyheter/stefan-ingves-det-ar-ett-samhallsexperiment-vi-aldrig-gjort-tidigare/ Som vissa har noterat så försvagades..

2017-11-14 - Bostadspriser och inflation
Styrkan i OMX ville inte infinna sig i förra veckan. Index fortsatte ner och därmed försvann chanserna till att nå en ny ATH på kort sikt. Index var nere på 1,618 igår vilket är Fib38% av uppgången..

2017-11-09 - Beviset II
Många har säkert läst https://kortsikt.com/2017/05/09/beviset/ där jag härleder de stigande skuldkvoterna med den 5-åriga bostadsobligationen. Anledningen var att jag är orolig över de senaste årens..

2017-11-08 - Jag blir inte klok på media
När Ingves är ute och talar penningpolitik så blir han ofta utbombad av media för sin ovilja att höja räntan. Motiveringen är enkel: "Inser han inte vilken bubbla han håller på att skapa inom bolån..

2017-11-06 - Lugn makrovecka
Väldigt lugn makrovecka. En del tal från centralbanksledamöter där det kan vara intressant att höra om synen på arbetsmarknaden, och det faktum att det blir svårt att få upp inflationen strukturellt..

2017-11-03 - Besked från USA
Jerome (Jay) Powell är nye FED chefen. Detta är en icke nyhet. FED kommer fortsätta med sin normaliseringspolitik och gå mot en mer balanserad penningpolitik. Enligt dem innebär det en höjning till i..

2017-11-01 - Orolig hausse
Starka rapporter och makro samtidigt som inflationen vägrar ta fart driver börserna uppåt. OMX nådde en ny AYH idag. Börsen är upp 11% under en period som normalt sett är dålig. Men börsen bryr sig..

2017-10-30 - Inflation var god dröj
Är rekylen över i OMX? Ja det kan den nog vara så länge som vi inte stänger under 1650. Men det är mycket data som ska rullas ut i veckan…. så vi får se! Lönestatistik från SCB visade på..Antal bloggar

Ekonomi-bloggar listar
just nu 187 svenska bloggar.
Lista alla

Sponsorer

(c) 2017 Ekonomi-bloggar.com.