Samlingssida för

ekonomibloggar

,

aktiebloggar

och

fondbloggar

.
Använd sökfunktionen ovan, eller navigera genom kategorierna till vänster.

Kategorier

Senaste inläggen

Kortsikt's Blog
Bloggar om börs, konjunktur och andra väsentligheter. Bloggar inte om enskilda aktiecase eller gör rekommendationer, det jobbet gör man bäst själv hemma på kammaren. Det här är ett forum för börsintresserade och för alla som vill se världen i ett större ekonomiskt perspektiv.Sätt betyg:


Anmäl denna blogg
(inga röster än)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer än, ta chansen att bli först!

Skriv en kommentar

Namn:
Epostadress (publiceras ej):


10 senaste inläggen

RSS  Prenumerera


2018-06-15 - Bostadspriser juni
Hox Valuegard presenterade bostadspriser för juni. Tämligen oförändrade! Det som är anmärkningsvärt är att den 5 åriga bostadsobligationen har kommit ner på sistone. +0,25%. Senast den var här var i..

2018-06-14 - ECB fasar ut QE i december
Nuvarande QE program löper med 15mdr euro/månaden tom. September. Man kommer nu fortsätta med 15mdr/mån till och med december. Sen är det slut! Lite duvigt att man fortsätter med försämrad styrka...

2018-06-13 - Fed håller fast vid Philips
Men visar på en MYCKET STOR ödmjukhet inför att de kommer att få rätt. Om man är någorlunda intresserad av penningpolitik och var räntorna är på väg så vill jag varmt rekommendera presskonferensen med..

2018-06-08 - Centralbanksmöten
Många fokuserar på Trump, men jag fäster blickarna vid FED och ECB möte i nästa vecka. FED kommer att höja från 1,50 till 1,75%. Givet att PMI och jobbdata vänt upp så kommer de andas optimism...

2018-06-01 - Data mania
Svenska OMX var svag igår och man är urstoppad igen. Suck. Stoxx och Dax ser inte lika svaga ut rent tekniskt. Idag springer ju OMX på…. men sen då? Tror det finns goda chanser att senaste..

2018-05-31 - Risk Off
Det var ett tag sedan vi hade en riktigt klassisk risk off miljö, men det får man ändå säga att så var fallet i början av veckan. Marknaderna slog på och sålde allt (som gick ner), varpå man växlade..

2018-05-28 - Italien skapar lite oro i ledet
Det här med politisk turbulens brukar inte ha långvarig inverkan på börserna, av den anledningen att den inte får någon fundamental inverkan på världsekonomin, och därmed får den inte någon inverkan..

2018-05-25 - Äntligen fredag!
Tittar man rent krasst tekniskt på OMX är den i ett jäkligt intressant läge. Vi har redan fått en köpsignal i samband med att vi bröt upp genom 1,600 men den kan fortfarande visa sig vara falsk. Men..

2018-05-21 - Ska vi vara glada för den låga löneinflationen?
Jag har i många år hävdat att lönerna är den enda kvarvarande strukturella faktorn som långsiktigt påverkar kärninflationen. Eftersom många ekonomier har haft tillväxt länge och centralbanker gjort..

2018-05-18 - Övertygande styrka
Sedan länge har tumregeln, ”när börsen gått bra en tid, och data etc ser bra ut och det finns en grundoptimism i marknaden – SÄLJ”, fungerat bra. Tvärtom också såklart. Hur ser det..Antal bloggar

Ekonomi-bloggar listar
just nu 194 svenska bloggar.
Lista alla

Sponsorer

(c) 2018 Ekonomi-bloggar.com.