Samlingssida för

ekonomibloggar

,

aktiebloggar

och

fondbloggar

.
Använd sökfunktionen ovan, eller navigera genom kategorierna till vänster.

Kategorier

Senaste inläggen

Kortsikt's Blog
Bloggar om börs, konjunktur och andra väsentligheter. Bloggar inte om enskilda aktiecase eller gör rekommendationer, det jobbet gör man bäst själv hemma på kammaren. Det här är ett forum för börsintresserade och för alla som vill se världen i ett större ekonomiskt perspektiv.Sätt betyg:


Anmäl denna blogg
Betyg 1/5Betyg 2/5Betyg 3/5Betyg 4/5Betyg 5/5 (1 röst)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer än, ta chansen att bli först!

Skriv en kommentar

Namn:
Epostadress (publiceras ej):


10 senaste inläggen

RSS  Prenumerera


2018-12-13 - Konsensus har ALDRIG lyckats att pricka..
Vill ni veta en viktig sak. Konsensus har ALDRIG lyckats att pricka recessions-vinster i god tid Vid de senaste recessionerna har vinsterna i USA tappat 20-30%. Alltså under 2009 föll vinsterna för..

2018-12-13 - Har det vänt?
Ja den frågan fick jag idag. I förgår var man orolig och tekniskt negativ, och nu är man helt plötsligt positiv. Är det seriöst? Tja, ändras informationen så måste man kunna ändra sig. Men har jag..

2018-12-11 - Vad leder vad?
Vi försöker ju hitta små ledtrådar som kan visa var börsen ska ta vägen. Men rätt ofta hinner börsen före. Goldmans chart nedan visar hur SPX numera prisar in ett tapp på ISM ner mot 50. Helt i linje..

2018-12-10 - Oroande svagt
Först vill jag slå fast att börsen upplevs som mycket svagare än vad jag tidigare trodde. Det beror främst på 3 skäl 1, Den tekniska bilden är svag. Att vi inte lyckades ta oss högre än 1,550 tyckte..

2018-12-05 - Förstår ni yield kurvan?
OMX vänder ner idag, men har en bit kvar ner till gapet 1,465. Stoxx och Dax stänger sina gap men öppnar nya högre upp. Det gör även OMX på 1,507. Det är lovande. Som ni förstår gillar jag inte när..

2018-12-04 - PMI mania
OMX och övriga europa hämtar hem lite av gårdagens eufori. OMX har stängt sitt gap. De andra har lite kvar. Det är sunt! Igår kom en del Inköpschefsindex. Den tyska tillverkningssektorn, Europas lok,..

2018-12-03 - De kramades och jag fick fel
Många, inklusive jag själv, trodde att de goda nyheterna skulle utebli under G20, och därmed fanns det två tillgängliga utfall. Att börsen skulle falla kraftigt då den INTE prisar dåliga nyheter,..

2018-11-30 - Nu är det upp till dig Trump
Många chartister ser oktober rekylen som oavslutad. Rekyler i stigande trend består oftast av tre ben. Tre ben som jag alltid med lätthet ser i efterhand, men har rätt svårt att se när man är mitt i..

2018-11-29 - Det börjar dra ihop sig
OMX och de andra uppvisar styrka. Ni vet var motstånden är. Det stör mig att OMX, Stoxx och Dax lämnar gap bakom sig. Det är liksom att be om rekyl. Men att nästa rekyl ska ta oss till nya..

2018-11-27 - Bits and pieces
EQT köper Stendörren. EQT är inte dumskallar, men Kvalitena och de övriga ägarna bakom Stendörren har historiskt haft en sällsynt god näsa för att sälja och köpa vid rätt tidpunkt. Kanske de ser vad..Antal bloggar

Ekonomi-bloggar listar
just nu 199 svenska bloggar.
Lista alla

Sponsorer

(c) 2018 Ekonomi-bloggar.com.