Samlingssida för

ekonomibloggar

,

aktiebloggar

och

fondbloggar

.
Använd sökfunktionen ovan, eller navigera genom kategorierna till vänster.

Kategorier

Senaste inläggen

Långsiktig Investering
Pappa som har aktier som hobby och systemutveckling som yrke. Har som mål att familjens levnadsomkostnader ska täckas av den passiva utdelningsinkomsten från vår aktieportfölj. Bloggar om aktieinvestering i allmänhet och utdelningsaktier i synnerhet. Är främst intresserad av stora stabila bolag med växande utdelning över tid.Sätt betyg:


Anmäl denna blogg
Betyg 1/5Betyg 2/5Betyg 3/5Betyg 4/5Betyg 5/5 (8 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer än, ta chansen att bli först!

Skriv en kommentar

Namn:
Epostadress (publiceras ej):


10 senaste inläggen

RSS  Prenumerera


2018-01-20 - Vikten av att undvika permanent förlust av kapital
Det talas ofta om vikten av att äga aktier som har potential att flerdubblas i värde över tid, men kanske viktigare för att lyckas långsiktigt för den genomsnittlige investeraren är att se till att..

2018-01-13 - Är det dags att sälja nu?
Den som valt att satsa på aktier har sannolikt direkt och indirekt under perioder blivit uppmanad att sälja eller helt lämna börsen. Finansmedier, politiker och andra förståsigpåare kan på olika sätt..

2018-01-06 - Låt inte ditt GAV påverka dina investeringsbeslut
Jag tillhör skaran som håller koll på det genomsnittliga anskaffningsvärdet (GAV) för mina innehav och det finns två skäl för dig att göra detsamma: 1. Vad du betalat för en aktie avgör hur..

2017-12-30 - Är e-cigaretter en framtidsbranch för den lönsamma..
Den senaste rapportperioden kom och gick lika fort som en svensk sommar och var en övervägande positiv tillställning. I detta inlägg tänkte jag lite snabbt behandla den soligaste av portföljbolagens..

2017-12-23 - Förr eller senare måste man kasta tärningen för..
Allt aktiesparande är förknippat med risk som inte går att eliminera hur mycket tid vi än lägger på analyser. Även om risken för den som äger en diversifierad aktieportfölj med kvalitativa bolag inte..

2017-12-16 - Tillväxt och utdelning - utesluter det ena det..
Det finns en relativt utbredd uppfattning om att tillväxt och utdelning inte är två förenliga koncept. Att bolag som uppvisar hög tillväxt i regel inte delar ut och inte heller bör distribuera delar..

2017-12-09 - Data Respons fortsätter att växa på den viktiga..
Data Respons (DAT) har tidigare aviserat att man har ambitionen att växa ytterligare i Tyskland och nyligen kom besked om att man kommer att förvärva ytterligare ett bolag i landet.  Det norska..

2017-12-02 - Det som skiljer agnarna från vetet är tålamod
De senaste åren har varit behagliga för oss som investerat på börsen. Det har varit svårt att misslyckas och många har fått se sina aktieportföljer stiga årligen med tvåsiffriga procenttal. Men denna..

2017-11-25 - Konsekvenser av elbilens framfart
Vi lever i en spännande tid med flera pågående paradigmskiften såsom förflyttningen från fysisk handel till e-handel och steget från automatisering och datainsamling till machine learning och AI. Inom..

2017-11-18 - Betydelsen av förändrat rörelsekapital
Jag fick en kommentar från Tomas Klingström a.k.a Aktieingenjören i samband med ett tidigare inlägg där han efterfrågade hur kassaflödet såg ut exklusive förändringar i rörelsekapital. Jag hade tänkt..Antal bloggar

Ekonomi-bloggar listar
just nu 188 svenska bloggar.
Lista alla

Sponsorer

(c) 2018 Ekonomi-bloggar.com.