Samlingssida för

ekonomibloggar

,

aktiebloggar

och

fondbloggar

.
Använd sökfunktionen ovan, eller navigera genom kategorierna till vänster.

Kategorier

Senaste inläggen

Långsiktig Investering
Pappa som har aktier som hobby och systemutveckling som yrke. Har som mål att familjens levnadsomkostnader ska täckas av den passiva utdelningsinkomsten från vår aktieportfölj. Bloggar om aktieinvestering i allmänhet och utdelningsaktier i synnerhet. Är främst intresserad av stora stabila bolag med växande utdelning över tid.Sätt betyg:


Anmäl denna blogg
Betyg 1/5Betyg 2/5Betyg 3/5Betyg 4/5Betyg 5/5 (8 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer än, ta chansen att bli först!

Skriv en kommentar

Namn:
Epostadress (publiceras ej):


10 senaste inläggen

RSS  Prenumerera


2018-10-20 - En närmare titt på en kanadensisk återförsäljare -..
En kanadensisk ekonomiblogg som numera återfinns i min läslista är Mispricedmarkets.com. Det var tack vare denna nya bekantskap som jag fick upp ögonen för det kanadensiska bolaget Cervus..

2018-10-14 - Europris - djävulen finns i detaljerna?
Den alltid lika trevliga och kunniga Love Hultgren aka Finansnovis skrev några rader på Twitter som fick mig intresserad av den norska lågpriskedjan Europris. Det som lockar är den låga värderingen..

2018-10-06 - Ytterligare en lektion i det spännande ämnet..
I ett tidigare inlägg redogjorde jag förenklat för hur det fiktiva företaget Kalles Maskinpark AB:s verksamhet hade utvecklats ekonomiskt under föregående år. I detta inlägg tänkte jag använda mig av..

2018-09-29 - Se till att undvika fula fiskar när du fiskar i..
Återhämtningen sedan finanskrisen är inne på sitt tionde år och med risk för att upplevas som tjatig är numera mycket på marknaden högt värderat. En bidragande faktor, förutom den vinsttillväxt som..

2018-09-22 - En närmare titt på hur kassaflödesanalys,..
I dagens inlägg tänkte jag fortsätta diskutera externredovisningen som ger oss en inblick i bolagens ekonomiska utveckling. För den som inte orkar läsa tidigare inlägg syftar jag på resultaträkningen,..

2018-09-15 - De kanske tre viktigaste källorna till kunskap för..
Det är en fantastisk tid att vara människan och småsparare. På mindre än en armslängds avstånd har vi numera tillgång till mer information än Alexander den store och Julius Ceasar någonsin kunde..

2018-09-08 - Våga vara tråkig
Det är inte spännande, men att sitta på händerna är bland de viktigaste egenskaperna för att lyckas långsiktigt på börsen. Tyvärr (för oss som vill verka vara duktiga) kan nästan vem som helst hitta..

2018-09-01 - Det finns flera vägar till vinsttillväxt än de..
När man letar efter tillväxtbolag tittar man ofta på förutsättningarna för att öka intäkterna genom fortsatt expansion och försäljningstillväxt. Den centrala frågan blir om marknaden är så pass stor..

2018-08-25 - Ingen minns förlorarna
Tillväxt värderas högt i dessa tider och det med rätta då bolag som växer lönsamt i regel ger högre totalavkastning än stabila bolag i mer mogna branscher. Jag har själv svängt i min strategi de..

2018-08-18 - Bolag man i regel bör undvika
Det talas vitt och brett om vilka aktier man bör köpa på diverse forum och på Twitter, men i inte i lika hög utsträckning vilken typ av aktier man bör undvika. I detta inlägg tänkte jag ta lite hjälp..Antal bloggar

Ekonomi-bloggar listar
just nu 196 svenska bloggar.
Lista alla

Sponsorer

(c) 2018 Ekonomi-bloggar.com.