Samlingssida för

ekonomibloggar

,

aktiebloggar

och

fondbloggar

.
Använd sökfunktionen ovan, eller navigera genom kategorierna till vänster.

Kategorier

Senaste inläggen

Långsiktig Investering
Pappa som har aktier som hobby och systemutveckling som yrke. Har som mål att familjens levnadsomkostnader ska täckas av den passiva utdelningsinkomsten från vår aktieportfölj. Bloggar om aktieinvestering i allmänhet och utdelningsaktier i synnerhet. Är främst intresserad av stora stabila bolag med växande utdelning över tid.Sätt betyg:


Anmäl denna blogg
Betyg 1/5Betyg 2/5Betyg 3/5Betyg 4/5Betyg 5/5 (8 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer än, ta chansen att bli först!

Skriv en kommentar

Namn:
Epostadress (publiceras ej):


10 senaste inläggen

RSS  Prenumerera


2019-01-12 - Ett nytt bolag på min radar - Hexpol
Detta har återigen blivit dags för ett inlägg i inläggsserien bolag på min radar. Den här typen av inlägg ska ses som ett första steg i analysarbetet, en snabbanalys om man så vill. Min förhoppning är..

2018-12-29 - Vad du bör se upp med i samband med att du synar..
Det blev ett turbulent slut på ett mediokert investeringsår för många där särskilt småbolagsaktier har haft det tufft i och med den senaste tidens börsvolatilitet. Vad nästa år för med sig är svårt..

2018-12-15 - Tips på en portföljövning så här i juletider
När julen och det nya året står för dörren finns det många trevliga inom- och utomhusaktiviteter som man kan ägna sig åt såsom skidåkning, glöggdrickande och paket-öppnade. För många aktienördar som..

2018-12-08 - Ett nygammalt bolag på min radar - Nordic..
Dagens inlägg kommer att handla om ett bolag som jag tidigare analyserat och som tack vare en kort Twitter-diskussion med George (40procent20år) åter är på min radar. Bokaget i fråga är Nordic..

2018-12-01 - Ett intressant bolag på min radar - Duni
I det här inlägget tänkte jag försöka mig på ett litet nytt grepp där jag lyfter fram bolag jag tycker är intressanta för stunden. Inläggen kan ses som ett första steg i analysarbetet där jag lyfter..

2018-11-24 - En utgift är inte alltid en kostnad
I ett tidigare inlägg lyfte jag fram en bokföringsmässig konsekvens för mjukvarubolag (Software as a Service) där kunden ofta betalar i förskott och där förskottsbetalningarna (framtida intäkter)..

2018-11-17 - Historien upprepar sig inte men den rimmar
Ett företags värde kan sägas vara summan av de framtida kassaflöden som kommer aktieägarna till godo under bolagets livstid. Problemet för allehanda spekulanter är att det är svårt att förutspå hur..

2018-11-10 - Arbetskläder och verktyg - något för..
Att försöka få ner sin strategi i en mening är en svår men nyttig övning. Om någon frågade mig skulle jag numera krysta fram följande mening: "Jag försöker hitta prisvärda bolag med stabila finanser..

2018-11-03 - Hur redovisas förskottsbetalningar och varför ska..
En viktig grundregel i redovisning är att inkomster och utgifter ska redovisas i de perioder de förbrukas respektive presteras. Tanken är att enbart de intäkter och kostnader som hör till..

2018-10-27 - En närmare titt på en svensk marknadsledare inom..
Härom veckan lyssnade jag på avsnitt 27 av Kvalitetsaktiepodden med titeln Dags att blanka teknikkonsulterna och ett av bolagen som fastnade extra på trumhinnan var Proact IT Group. Jag har tidigare..Antal bloggar

Ekonomi-bloggar listar
just nu 205 svenska bloggar.
Lista alla

Sponsorer

(c) 2019 Ekonomi-bloggar.com.