Samlingssida för

ekonomibloggar

,

aktiebloggar

och

fondbloggar

.
Använd sökfunktionen ovan, eller navigera genom kategorierna till vänster.

Långsiktig Investering
Pappa som har aktier som hobby och systemutveckling som yrke. Har som mål att familjens levnadsomkostnader ska täckas av den passiva utdelningsinkomsten från vår aktieportfölj. Bloggar om aktieinvestering i allmänhet och utdelningsaktier i synnerhet. Är främst intresserad av stora stabila bolag med växande utdelning över tid.Sätt betyg:


Anmäl denna blogg
Betyg 1/5Betyg 2/5Betyg 3/5Betyg 4/5Betyg 5/5 (8 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer än, ta chansen att bli först!

Skriv en kommentar

Namn:
Epostadress (publiceras ej):


10 senaste inläggen

RSS  Prenumerera


2018-07-14 - Vi behöver misslyckas för att lyckas
Att investera i aktier är som jag ofta tjatar om förenat med risk. Ska man vara på aktiemarknaden ska det vara med pengar man inte behöver på flera år. Väl på börsen gäller det att göra sin hemläxa..

2018-07-07 - Äger du enskilda bolag eller en samling?
Den som följt bloggen ett tag vet att jag förespråkar en diversifierad portfölj då jag anser att det inte går att eliminera den risk som det innebär att investera i en aktie. När vi investerar spelar..

2018-06-30 - Värdet av utdelning
Ett bolags värde bestäms av summan av de framtida kassaflöden det kommer att genererar och distribuera till sina ägare. Ett bolag kan skapa aktieägarvärde direkt och indirekt genom att återinvestera..

2018-06-23 - Det är först i efterhand vi vet om vallgraven var..
Jag påbörjade i ett tidigare inlägg resonemang kring vikten av vallgravar och kontentan av inlägget var att konkurrensfördelar är att föredra, men att de inte alltid är lika viktiga. Ett bolag som..

2018-06-12 - Hur viktiga är vallgravar för oss som investerar?
I investeringssammanhang talas det ofta om vikten av varaktiga konkurrensfördelar eller så kallade vallgravar. Konceptet gjordes populärt av Warren Buffett som en central del i hans..

2018-06-09 - Du har sannolikt haft mer tur än du vill medge
När jag letar investeringskandidater spenderar jag en stor del av min analystid på att bedöma bolagskvalitet, lönsamhetshistorik och förutsättningar för tillväxt. Jag undviker dock komplicerade..

2018-06-01 - All lönsamhet (ROE) är inte likvärdig
För att som investerare minska risken att förlora pengar gäller det att betala så lite som möjligt för framtida vinster. Att ställa vinsten i relation till aktiepriset säger dock inget om lönsamheten..

2018-05-26 - Analys av en "fånig" IT-specialist från Finland
Dagens analysobjekt med det lite fåniga (ursäkta den dåliga ordvitsen) bolagsnamnet Siili Solutions grundades 2005 och är ett av Finlands mest innovativa och snabbväxande IT-bolag inom agil..

2018-05-19 - Fortsätter mitt sökande efter nordiska..
Jag har tidigare påstått att man med EV/EBIT som grund i kombination med F-score och en handfull andra nyckeltal har ett relativt enkelt, men effektivt recept för att identifiera portföljkanditater...

2018-05-12 - Du kan låna någons skor, men det är du som måste..
För en tid sedan läste jag några bra rader om vikten av att göra sin egna analys som investerare. Tyvärr, minns jag inte vem som postade tweeten, men den var så pass träffande att den gav inspiration..Antal bloggar

Ekonomi-bloggar listar
just nu 194 svenska bloggar.
Lista alla

Sponsorer

(c) 2018 Ekonomi-bloggar.com.