Samlingssida för

ekonomibloggar

,

aktiebloggar

och

fondbloggar

.
Använd sökfunktionen ovan, eller navigera genom kategorierna till vänster.

Kategorier

Senaste inläggen

Lundaluppen
Lundaluppen är en dagbok som handlar om aktieinvesteringar och företagsanalyser. Analyserna görs ur ett fundamentalt värdeperspektiv. Jag som skriver är född på 70-talet, har familj och hus. Min portfölj har byggts upp genom företagande och jag ser mig själv som en rutinerad investeringsamatör.Sätt betyg:


Anmäl denna blogg
Betyg 1/5Betyg 2/5Betyg 3/5Betyg 4/5Betyg 5/5 (2 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer än, ta chansen att bli först!

Skriv en kommentar

Namn:
Epostadress (publiceras ej):


10 senaste inläggen

RSS  Prenumerera


2019-02-10 - Konsoliderade vinster i Industrivärden och..
Det vanliga sättet att översiktligt värdera investmentbolag i tidningar, på bloggar och även i lite mer professionella sammanhang är att titta på substansvärdet och sedan jämföra det med..

2019-02-09 - Ur led är portföljen
Jag har lämnat ett kortfristigt lån till ett onoterat innehav och tvingades frigöra en del kapital ur portföljen. Jag valde åter (precis som i höstas) att sälja bolag (Balder, Castellum, Deere,..

2019-01-26 - Fastighetsbolagens räkenskaper
Intressant nog har Castellums bokslutskommuniké väckt många diskussioner och faktiskt bråk på Twitter, trots att bolaget är ungefär så tråkigt ett bolag kan bli. Saker som jag trodde var allmängods..

2019-01-08 - Likviditet
Likviditet är en intressant aspekt av en investeringsverksamhet som erbjuder både möjligheter och risker, precis som volatilitet, och i detta inlägg tänkte jag diskutera vad olika nivåer av likviditet..

2019-01-01 - Portföljbokslut 2018
På många sätt var 2018 det mest spännande året sedan millennieskiftet för mig. Heltidsjobb har bytts mot friare arbetstider och arbetsformer och ett av arbetslivet givet socialt sammanhang har bytts..

2018-12-23 - Jul i Lund
Snön var både efterlängtad och välkommen när den nådde Lund i morse. Jag började dagen med en varm kopp kaffe och kände julandan falla på mig. Tanke blev till handling och jag halkade åter ut på Lunds..

2018-12-11 - Stiftelser, framtidens ägandeform?
För någon vecka sedan skrev Gerhard Bley, vd på stiftelseägda Kavli, en insändare i Svenska Dagbladet med budskapet att stiftelseformen är nyckeln för att ge företag en ny roll i samhället.Bley pekade..

2018-12-05 - Den enkla vägen till ekonomisk frihet - recension
Jag följer många bloggar inom de flesta delar av ekonomispektrat, från nationalekonomi, politik via börs och aktier till privatekonomi. Det bloggarna har gemensamt, åtminstone de jag följer lite mer..

2018-12-01 - Rapport från Maersk
Förra veckan släppte Maersk sin niomånadersrapport och jag tycker det är en bra anledning att titta närmre på bolaget som går mot slutet av en stor omställning.2014 såldes Dansk Supermarked2015 såldes..

2018-11-19 - Onoterade investeringar
Jag har gjort några mindre onoterade investeringar det senaste året och behövde nu frigöra lite kapital för ytterligare ett köp. Därför sålde jag knappt 12 % av portföljen idag. Den onoterade..Antal bloggar

Ekonomi-bloggar listar
just nu 208 svenska bloggar.
Lista alla

Sponsorer

(c) 2019 Ekonomi-bloggar.com.