Samlingssida för

ekonomibloggar

,

aktiebloggar

och

fondbloggar

.
Använd sökfunktionen ovan, eller navigera genom kategorierna till vänster.

Kategorier

Senaste inläggen

Olja för blåbär
Tanken med denna blogg är att på ett enkelt sätt förklara hur energi, ekonomi och frågor relaterade till hållbarhet hänger ihop. Huvudspåret för bloggen är råoljan, världens enskilt viktigaste energikälla som blir allt dyrare och svårare att utvinna och inom en snar framtid även kommer börja minska i produktion på global basis på grund av det geologiska fenomen som kallas Peak Oil.Sätt betyg:


Anmäl denna blogg
Betyg 1/5Betyg 2/5Betyg 3/5Betyg 4/5Betyg 5/5 (1 röst)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer än, ta chansen att bli först!

Skriv en kommentar

Namn:
Epostadress (publiceras ej):


10 senaste inläggen

RSS  Prenumerera


2020-02-20 - Historien bakom Norges framgångssaga med elbilar..
Vad ligger bakom Norges framgångssaga för elbilar? Är det bara oljepengar eller är det egentligen något annat? Hur kommer det sig att över 42 % av de nyregistrerade bilarna i landet 2019 var rena..

2020-02-12 - "El-hybrid marknaden i Kina är stendöd"-Lärdomar..
Världens stora biltillverkare som Volkswagen och BMW medger numera öppet att framtidens elfordon i huvudsak är eldrivna. Ja, till och med Harley Davidsons hojar är snart även eldrivna ändå ser vi i..

2020-02-10 - Regionala flygplatser i Sverige kan räddas av..
I Dagens Nyheter kan vi idag läsa att många svenska regionala flygplatser hotas av nedläggning de närmaste åren. Orsaken är minskad trafik och höga underhållskostnader som tvingar kommunerna att lägga..

2020-02-07 - Vart tog alla "Tesla killers" vägen? Samtal med..
Var är de så kallade "Tesla-killers" som vi har hört så mycket om i media de senaste åren? Står de traditionella biltillverkarna inför ett Kodak-ögonblick - kommer de verkligen fixa den fossila fria..

2020-02-01 - Navigera i en självkörande framtid? Samtal med..
Hur ser framtiden ut för självkörande eldrivna fordon? Det är ett återkommande tema här på bloggen och i Evolution Show där jag är värd. Hur ser vi tex till att de fordon som idag står still runt..

2020-01-21 - Uppvaknandet i Australien del 2: Att rusta för..
När mobiltäckningen försvinner, himlen blir blodröd mitt på ljusa dagen, strömmen går och maten får ranonseras är folk inte så kaxiga, extra knäckade blir det för barnfamiljer som är på semester och..

2020-01-06 - Uppvaknandet i Australien del 1:..
Bara de senaste sex månaderna har vi kunnat läsa om rekordvärme med ett snöfritt Moskva i december, rekordvärme i delar av norra Norge i december och november, rekordöversvämningar i Indonesien efter..

2019-12-31 - 2020: Teslas stora genombrott och elfordon för..
2019 blev året då elfordonen slog igenom både medialt och på de stora bilutställningarna. I stort sett alla biltillverkare visar nu upp helt eldrivna fordon, vare sig det handlar om lätta personbilar..

2019-12-25 - Året som gått och det som väntar!
God Jul önskar vi från Evolution Show-teamet!  Första kanal-trailern för Evolution Show, sprid gärna och ge tummen upp om ni gillar den!Det har varit ett händelserikt år i världen på många sätt...

2019-12-06 - Mitt val att sluta flyga fossilt, vad vi kan göra..
Det har varit en händelserik vecka för mig minst sagt. Under veckan har jag koordinerat installationen av vår solcellsanläggning på huset med elektriker monterörer mm, allt måste ju synka som ett..Antal bloggar

Ekonomi-bloggar listar
just nu 215 svenska bloggar.
Lista alla

Sponsorer

(c) 2020 Ekonomi-bloggar.com.