Samlingssida för

ekonomibloggar

,

aktiebloggar

och

fondbloggar

.
Använd sökfunktionen ovan, eller navigera genom kategorierna till vänster.

Kategorier

Senaste inläggen

Olja för blåbär
Tanken med denna blogg är att på ett enkelt sätt förklara hur energi, ekonomi och frågor relaterade till hållbarhet hänger ihop. Huvudspåret för bloggen är råoljan, världens enskilt viktigaste energikälla som blir allt dyrare och svårare att utvinna och inom en snar framtid även kommer börja minska i produktion på global basis på grund av det geologiska fenomen som kallas Peak Oil.Sätt betyg:


Anmäl denna blogg
Betyg 1/5Betyg 2/5Betyg 3/5Betyg 4/5Betyg 5/5 (1 röst)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer än, ta chansen att bli först!

Skriv en kommentar

Namn:
Epostadress (publiceras ej):


10 senaste inläggen

RSS  Prenumerera


2019-07-21 - Neuralinks N1 -Människan 2.0 eller första steget..
I många år har jag faschinerats och frustrerats över människans oförmåga att förstå exponentiell materiell tillväxt trots det oändliga omöjlighet. Men vi lever i en värld där vi gärna sugs in filmens..

2019-07-18 - Varför Tesla håller ledningen, dieselgubbar och..
I avsnitt två av Evolution Show gick jag igenom många av de vanligaste myterna kring elbilar tillsammans med Tesla Club Swedens ordförande och grundare Tibor Blomhäll.I senaste avsnittet av..

2019-07-13 - En jättesvärm, en italiensk drottning och varför..
För några dagar sedan hölls sommarens största koncert i Sverige när rockbandet Metallica gästade nya Ullevi och över 60 000 åskadare var på plats för att se ett av världens största rockband. Men få..

2019-07-04 - Ny platform för att möta klimatkrisen: Samtal med..
Den 27:e juni gästade entreprenören Ingmar Rentzhog bakom den nya platformen We don´t have time, Evolution Show och vi samtalade om hur vi kan möta klimatkrisen med nya former av globala samarbeten..

2019-06-26 - 4 scenarier om en framtid utan ekonomisk tillväxt:..
I slutet av november 2018 släpptes den svenska rapporten "Bortom BNP-tillväxt: scenarier för ett hållbart samhällsbyggande". Rapporten som är unik i sitt slag undersöker fyra möjliga framtidsscenarier..

2019-06-17 - Energikakan 2018 och en märklig svensk debatt om..
Detta inlägg är signerat Johan.I dagarna släpptes världens mest citerade årliga energirapport BP Statistical Review of World Energy med senaste statistiken för världens energianvändning samt..

2019-06-11 - Mobilitet som service, självkörande teknik och..
Hur kan vi kombinera den snabba utvecklingen inom mobilitet som service (Mobility as a Service) med elektrifiering av transportnätet och självkörande teknik på ett hållbart sätt? Det är den..

2019-06-05 - Wales stödjer Minestos banbrytande..
Svenska bolaget Minesto har nu fått ytterligare en bekräftelse på sin banbrytande havsenergiteknik som kan bli en ny form av baskraft från havets långsamtgående havsströmmar och tidvatten. I..

2019-05-29 - Inspirerande och hållbart byggande med snickare..
De flesta svenskar lever som om de intecknat drygt fyra framtida jordklot. Detta är särskilt tydligt när det kommer till renovering av hus och lägenheter. Alltför många svenskar påverkas kraftigt av..

2019-05-19 - Svenska pionjärer: Eldriven lastbil utan hytt kör..
Detta inlägg är signerat Johan.Den som undrar varför det varit tunnt med inlägg senaste två månaderna på bloggen så beror det på all tid som går åt till planering och inspelning av nya avsnitt för nya..Antal bloggar

Ekonomi-bloggar listar
just nu 212 svenska bloggar.
Lista alla

Sponsorer

(c) 2019 Ekonomi-bloggar.com.