Samlingssida för

ekonomibloggar

,

aktiebloggar

och

fondbloggar

.
Använd sökfunktionen ovan, eller navigera genom kategorierna till vänster.

Olja för blåbär
Tanken med denna blogg är att på ett enkelt sätt förklara hur energi, ekonomi och frågor relaterade till hållbarhet hänger ihop. Huvudspåret för bloggen är råoljan, världens enskilt viktigaste energikälla som blir allt dyrare och svårare att utvinna och inom en snar framtid även kommer börja minska i produktion på global basis på grund av det geologiska fenomen som kallas Peak Oil.Sätt betyg:


Anmäl denna blogg
Betyg 1/5Betyg 2/5Betyg 3/5Betyg 4/5Betyg 5/5 (1 röst)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer än, ta chansen att bli först!

Skriv en kommentar

Namn:
Epostadress (publiceras ej):


10 senaste inläggen

RSS  Prenumerera


2018-07-17 - Kon står på isen med feber nu krävs samarbete för..
I tre dagar i följd har det varit 34 grader varmt i Uppsala där Johan befinner sig just nu. Vid klockan 14 varje dag har temperaturen klockats och jämförts och vid 21-tiden har det varit 30 grader..

2018-07-12 - Svenska Einride lanserar T-logen: Självkörande,..
Den 20:e juni var vi inbjudna till den inofficiella lanseringen av något helt nytt från svenska starupen Einride som idag blev officiell och vi ska snart ska komma till i detta inlägg. Einride är..

2018-07-08 - Torkan slår hårt mot skörden: bina och jordbrukare..
Det har knappast gått någon obemärkt förbi att det råder extrem torka i Sverige just nu. Något som drabbar många hårt. Jordbrukare kan tvingas slakta av halva sin djurbesättning eller mer för att..

2018-07-04 - Nej, AI är inte ett mindre hot än klimatet och..
Igår var en av bloggens läsare på plats i Almedalen på Gotland för att för bloggens räkning bevaka ett seminarie anordnat av Vattenfall på temat Artificiell Intelligens (AI) med titeln: "AI - lättare..

2018-06-30 - 2017: Rekordhög fossil energianvändning &..
Den årliga energibibeln BP Statistical Review of World Energy har nyligen släppts och vi får därför anledning att se över världens energianvändning för året som gått i osedvanligt långt inlägg. Många..

2018-06-29 - När AI kliver in i våra liv blir inget sig likt
I väntan på morgondagens längre inlägg på temat olja och global energiförsörjning vi just nu förbereder kommer här ett fredagstips på AI-temat. Artificiell Intelligens (AI) är ett område vi följer..

2018-06-25 - Vi provkör nya Nissan Leaf -ny svensk video!
Hoppas bloggens läsare har haft en trevlig Midsommar helg! Vi tog en välbehövlig paus från skrivandet och Johan ägnade istället en hel del tid åt pyssla om sin bigård i Dalarna och att klippa färdigt..

2018-06-16 - Brandlarmet har gått: Räddningstjänsten gör sitt..
För fyra år sedan inleddes en skogsbrand i Västmanland som skulle bli en av Sveriges mest omfattande någonsin. För såväl svenska myndigheter som invånare blev det ett uppvaknande över hur illa ställt..

2018-06-10 - Varför en elbil inom 3 år kan bli världens mest..
Världens mest sålda bil alla kategorirer för året som gått (2017) är Toyota Corolla. Detta enligt en sammanställning av Forbes som listar de tio mest sålda bilarna i världen. Toyota Coralla såldes i..

2018-06-06 - Sveriges nationella säkerhet måste gå före EU:s..
Vad har ett EU-beslut som ska styra regler för odling av ekologisk sallat och tomater i kruka, ekologisk biodling och hydroponisk odling gemensamt? Och varför är det befängt att en svensk regering..Antal bloggar

Ekonomi-bloggar listar
just nu 194 svenska bloggar.
Lista alla

Sponsorer

(c) 2018 Ekonomi-bloggar.com.