Samlingssida för

ekonomibloggar

,

aktiebloggar

och

fondbloggar

.
Använd sökfunktionen ovan, eller navigera genom kategorierna till vänster.

Kategorier

Senaste inläggen

Olja för blåbär
Tanken med denna blogg är att på ett enkelt sätt förklara hur energi, ekonomi och frågor relaterade till hållbarhet hänger ihop. Huvudspåret för bloggen är råoljan, världens enskilt viktigaste energikälla som blir allt dyrare och svårare att utvinna och inom en snar framtid även kommer börja minska i produktion på global basis på grund av det geologiska fenomen som kallas Peak Oil.Sätt betyg:


Anmäl denna blogg
Betyg 1/5Betyg 2/5Betyg 3/5Betyg 4/5Betyg 5/5 (1 röst)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer än, ta chansen att bli först!

Skriv en kommentar

Namn:
Epostadress (publiceras ej):


10 senaste inläggen

RSS  Prenumerera


2018-02-15 - Glöm Bitcoin: Valutakapprustningen om digitala..
Det har varit mycket skriverier om digitala valutor de senaste par åren. I synnerhet har Bitcoin fått enorm uppmärksamhet i takt med att dess prisutveckling skjutit höjden. Bara det senaste året har..

2018-02-10 - Framtiden stavas kretslopp: Stuguppror i Orsa..
Förnuft, samlad kraft med kloka människor med kunskap och en vilja av stål kan ge fantastiska resultat, tvivla aldrig på det. Det är ett gäng Orsabor i Dalarna ett bevis på.Allt sedan Johan gjorde ett..

2018-02-06 - Idag skrivs rymdhistoria och David Bowie flyger..
Mitt i natten för nästan exakt nio år sedan samlades ett gäng svenska och internationella studenter i Johans lilla studentrum i en studentkorridor i Uppsala. Utan soffa blev sängen överfull medan..

2018-02-05 - Priset för att rädda planeten är högre än en..
Nedan är ett inlägg signerat Johan. I november rapporterade vi om att regeringen med närings- och innovationsminister Mikael Damberg redan börjat förbereda för en ny flygplats i Sälen, detta alltså..

2018-01-31 - Danmark och USA: Oljeimportörer som har oss mycket..
För ett par veckor sedan skrev vi om hur gapet mellan hur många fat olja världen konsumerar varje år och omfattning på de nya upptäcker av oljefynd som görs varje år, fortsätter att växa. Världen..

2018-01-28 - Vi påminns om IKEA:s storhet men även inspiration..
IKEA:s grundare och av många betraktad som Sveriges största entreprenör under 1900-talet, Ingvar Kamprad har avlidit 92 år. Möbeljätten skriver på sin hemsida:"Ingvar Kamprad har i stillhet somnat in..

2018-01-26 - Göteborg fortsätter elektrifiera transportnätet..
Vi rapporterade nyligen om att kinesiska 12 miljonerstaden Shenzen nu har minst 16 359 elbussar vilket får Sveriges satsning hittills att blekna med 53 registrerade elbussar på vägarna så..

2018-01-24 - Omlokalisera samhällsviktiga myndigheter i..
Den senaste tiden har det rapporterats mycket om att regeringen vill utlokalisera svenska myndigheter med syftet att förbättra integrationen på olika platser i landet där servicen och förtroendet för..

2018-01-21 - Varför mänskligheten måste förbereda sig för..
Vi har i en rad inlägg de senaste åren beskrivit varför det är så viktigt att sätta in sig i utvecklingen av Artificiell Intelligens (AI). Det handlar om att förstå ett av de tre största..

2018-01-18 - Nästa generations litiumbatteri utan kobolt kan..
En av de största utmaningarna med elektrifieringen av transportnätet samt lagringen av energi för sol- och vindkraft är tillgången till litiumbatterier. Efterfrågan växer exponentiellt över hela..Antal bloggar

Ekonomi-bloggar listar
just nu 189 svenska bloggar.
Lista alla

Sponsorer

(c) 2018 Ekonomi-bloggar.com.