Samlingssida för

ekonomibloggar

,

aktiebloggar

och

fondbloggar

.
Använd sökfunktionen ovan, eller navigera genom kategorierna till vänster.

Olja för blåbär
Tanken med denna blogg är att på ett enkelt sätt förklara hur energi, ekonomi och frågor relaterade till hållbarhet hänger ihop. Huvudspåret för bloggen är råoljan, världens enskilt viktigaste energikälla som blir allt dyrare och svårare att utvinna och inom en snar framtid även kommer börja minska i produktion på global basis på grund av det geologiska fenomen som kallas Peak Oil.Sätt betyg:


Anmäl denna blogg
Betyg 1/5Betyg 2/5Betyg 3/5Betyg 4/5Betyg 5/5 (1 röst)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer än, ta chansen att bli först!

Skriv en kommentar

Namn:
Epostadress (publiceras ej):


10 senaste inläggen

RSS  Prenumerera


2017-12-09 - Lördagsmys: Vad har turbo-bin och Ferdinand..
Tyskarna är galna i honung. Det vet vem som helst som varit i södra Tyskland där det åtminstone i södra delarna av landet inte är ovanligt med mobila honungs-kiosker där en salig blandning av olika..

2017-12-06 - Varför Trump vill rita om Alaskas karta
Följ pengarna och oljan och världen blir mindre komplex sägs det. När en tittar närmare på varför Donald Trump nu tillåter olje- och gasutvinning i tidigare "don´t touch"-områden i delstaten Alaska,..

2017-12-03 - Tesla-batterier med vind i seglen!
Marknaden för lagring av energi genomgår just nu en häpnadsväckande snabb utveckling. Med en smått ofattbar utbyggnad av såväl vindkraftparker som solenergianläggningar har behovet av lagring av..

2017-11-29 - Vi besöker Elväg E16: Världens första elmotorväg..
Vi har i flera tidigare inlägg skrivit om hur snabbt utvecklingen går när det kommer till elektrifieringen av tunga transporter. Senaste tiden har det förstås talats mycket om Teslas nya Semi som vi..

2017-11-23 - EcarExpo: Klassiska bilar blir moderna elbilar
I fredags deltog vi vid invigningen av årets EcarExpo i Stockholm. För andra året i rad hölls denna elbilsmässa i huvudstaden efter premiär i Göteborg en vecka tidgare. Vi blev inbjudna till..

2017-11-18 - Teslas nya tunga lastbil och sportbil..
I onsdags ägnade vi en hel dag åt elmotorvägen utanför Sandviken för att filma och lära oss mer om världens första elmotorväg för tung konventionell lastbilstrafik. Ett projekt som leds av Region..

2017-11-12 - Fossilbilar lika ovanliga som hästar inom 10 år
Inom tio år kommer nya bensin- och dieselfordon vara lika ovanliga på vägarna som hästar. Kort därpå kommer även befintliga fossilbilar försvinna då de blir för dyra att äga relativt självkörande..

2017-11-09 - Elbilschocken: E.ON. bygger 10 000 snabbladdare i..
För ett par veckor sedan skrev vi att elbilstillverkaren Teslas möjlighet att som första biltillverkare få bygga elbilar i Kina är en gamechanger. I detta inlägg fokuserar vi på en lika omvälvande..

2017-11-07 - Den flygande elefanten i rummet: Superbilliga..
Johan minns när han reste till New York från Arlanda flygplats med sina föräldrar 1994 och av sin far fick veta att hans flygbiljett kostade 8000 SEK tur och retur. Idag kostar samma resa (tur och..

2017-11-03 - Nya hopp om smarta toalett- och VA-lösningar..
För ett par veckor sedan skrev vi om det så kallade "stugupproret". Människor i byar och samhällen på olika håll i Sverige som inte vill tvingas ansluta sig till kommunalt vatten och avlopp (VA) med..Antal bloggar

Ekonomi-bloggar listar
just nu 187 svenska bloggar.
Lista alla

Sponsorer

(c) 2017 Ekonomi-bloggar.com.