Samlingssida för

ekonomibloggar

,

aktiebloggar

och

fondbloggar

.
Använd sökfunktionen ovan, eller navigera genom kategorierna till vänster.

Kategorier

Senaste inläggen

Snaljapen.se
Bloggare. Investerare. Författare. IT-konsult extraordinaire!
Snåljåpens tankar om aktier och sparande. Även en hel del om privatekonomi och relaterade ämnen.

aktier, sparande, fonder, investering, skatt, privatekonomi, börsen,Sätt betyg:


Anmäl denna blogg
Betyg 1/5Betyg 2/5Betyg 3/5Betyg 4/5Betyg 5/5 (2 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer än, ta chansen att bli först!

Skriv en kommentar

Namn:
Epostadress (publiceras ej):


10 senaste inläggen

RSS  Prenumerera


2018-01-21 - Om att vara aktivt öppensinnad
Aktivt öppensinnad, eller actively open minded, är någonting jag länge försökt vara även om igår kväll var första gången jag fick ett namn på vad det faktiskt är. Igår kväll var sambon borta, grabben..

2018-01-18 - Sammanfattning av bokåret 2017
Många bokslut ska göras, ett bokslut som jag varit ganska dålig på är det riktiga bokslutet där jag sammanställer vilka böcker jag läst under året. Det här vill jag göra till en återkommande grej då..

2018-01-12 - Vad är ett neutralt P/E-tal?
Jag läser just nu boken Common Stocks and Common Sense av Edgar Wachenheim, en bok jag blev tipsad om av Nemcap (läs intervjun med Nemcap här!). Edgar Wachenheim berättar om att hans ansats till..

2018-01-06 - Dags för en reality check
Jag har fått lite frågor om hur det egentligen går, om jag inte ska lägga ner och köpa indexfonder? Tydligen finns det någon eller några som är genuint oroliga. Det här tycker jag är lite roligt, och..

2017-12-29 - 2017 - mitt sämsta år hittills
Börsåret börjar närma sig sitt slut och därför sitter jag och funderar lite på hur det har gått. Jag kommer inte göra en lika strukturerad sammanställning som jag brukar, mest för att jag inte har..

2017-11-06 - Har du råd att vänta på väntevärdet?
Jag håller just nu på att avsluta boken Quantitative Value, och den boken har fått mig att fundera på diversifiering, dataunderlag och volatilitet. Detta blir ett lite filosofiskt och reflekterande..

2017-11-05 - Är du verkligen redo att lära dig?
För några år sedan så läste jag en intervju med Elon Musk där han berättade sin syn på kunskap som ett träd. “It is important to view knowledge as sort of a semantic tree – make sure you..

2017-10-06 - Vad är en optimal positionsstorlek?..
Häromdagen sprang jag på en intressant studie av Victor Haghani, en av grundarna bakom LTCM (Long Term Capital Management, en hedgefond som gick åt helvete. Läs boken When Genius Failed om du vill..

2017-10-02 - Det tog mig 13 år att bli nybörjare
Jag är uppväxt i en typisk familj i en rätt så typisk mellanstor arbetarstad. Mina föräldrar har, trots att de båda numera driver egna företag, aldrig varit speciellt intresserade av investeringar och..

2017-09-29 - Mina tankar om veckan i Genesis IT
Efter några rejält blåsiga dagar i Genesis IT’s börskurs så kom nyss nyheten att XL Byggs nya vd Karin Eriksson avgår som Suppleant ur Genesis IT’s styrelse på egen begäran. Detta får..Antal bloggar

Ekonomi-bloggar listar
just nu 188 svenska bloggar.
Lista alla

Sponsorer

(c) 2018 Ekonomi-bloggar.com.