Samlingssida för

ekonomibloggar

,

aktiebloggar

och

fondbloggar

.
Använd sökfunktionen ovan, eller navigera genom kategorierna till vänster..

Kategorier

Senaste inläggen

Daniel Investerar
Tankar, beräkningar och analyser (bakåtblickande och framåtblickande) i min färd mot tillräckligt med passiva inkomster för att jobb ska vara frivilligt.Sätt betyg:


Anmäl denna blogg
(inga röster än)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer än, ta chansen att bli först!

Skriv en kommentar

Namn:
Epostadress (publiceras ej):


10 senaste inläggen

RSS  Prenumerera


2023-02-08 - Handelsbankens rapport blev illa omtyckt, men..
En av de tre kvarvarande svenska storbankerna, Handelsbanken, kom idag som sist i klassen med sin rapport för 2022. Det mesta i den var precis som förväntat. Mer pengar tjänade på räntegap,..

2022-12-01 - Avanza inför ränta på ISK - men det är..
Man kan ha kontanter i sina investeringssparkonton (ISK) och den senaste månaden har det varit några nyhetsreportage om att ingen bank betalar ränta på de pengarna. Avanza meddelade idag att de..

2022-11-21 - Avanzas forum har nu varit tillfälligt stängda i..
För ett knappt år sedan så möttes användare av Avanzas forum av en skärm som sa att forumen var borta. Inte frysta, eller skrivskyddade, men helt borta. Forumen var en plats för kommentarer..

2022-07-23 - Avanza och Nordnet lider av nedgångarna
Avanza och Nordnet är börsnoterade bolag och tvingas regelbundet berätta hur det går. I halvårsrapporterna meddelade båda (Avanza, Nordnet) att intäkterna rasat betänkligt. Inte helt..

2022-06-22 - Fallet för D-aktier visar på förtroendebrist..
blockquote { font-size: 95%; padding-left: 3.5em; font-family: monospace; font-style: normal; text-align: left;} För några år sedan blev det populärt för företag att ge ut D-aktier istället..

2022-05-31 - Nyemission i BillerudKorsnäs
I slutet av 2021 bestämde sig BillerudKorsnäs för att betala en fantasisumma för ett amerikanskt pappersbruk, i ett försök att komma in på den amerikanska marknaden. Nu ska den räkningen..

2022-03-16 - Ryssland: En studie i ett väntevärde
Det finns ett statistiskt begrepp "väntevärde" (på engelska "expected value"). Väntevärdet är det genomsnittliga värdet om något slumpmässigt händer många gånger. Väntevärdet behöver..

2022-01-10 - Sålde min vinnare, +300% på 6 år.
När jag studerade min portföljbalans vid årsskiftet så var det två kategorier som var något ur balans. Börsuppgången hade fått min aktieandel att gå över mitt tak, och nedgången i Eolus..

2021-06-01 - XACT Sverige: Utdelningen blir 20,70 kronor..
XACT Sverige är min enda ETF, börshandlade fond. Det är en fond skapad av Handelsbanken och har de senaste åren varit mitt val när velat investera i en svensk indexfond. XACT Sverige ..

2021-04-27 - Rekordkvartal för verkstadsindustrin och nästan..
Det har nu kommit kvartalsrapporter från mina tre stora industriföretag, Volvo, Sandvik och Atlas Copco. Alla tre rapporterna har varit riktigt bra, med god lönsamhet och stora orderingångar...Antal bloggar

Ekonomi-bloggar listar
just nu 211 svenska bloggar.
Lista alla

Sponsorer

(c) 2023 Ekonomi-bloggar.com.