Samlingssida för

ekonomibloggar

,

aktiebloggar

och

fondbloggar

.
Använd sökfunktionen ovan, eller navigera genom kategorierna till vänster..

Kategorier

Senaste inläggen

Funderingar om privatekonomi
En litet småtråkig blogg, som mest handlar om hur jag planerar och följer upp min privatekonomi och mitt sparande. En eller annan konsumtionsanmärkning levereras också.

Mina mål handlar om att bygga grund för enkelt, lätt och rörligt liv.Sätt betyg:


Anmäl denna blogg
Betyg 1/5Betyg 2/5Betyg 3/5Betyg 4/5Betyg 5/5 (2 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer än, ta chansen att bli först!

Skriv en kommentar

Namn:
Epostadress (publiceras ej):


10 senaste inläggen

RSS  Prenumerera


2021-01-18 - Mitt förhållande till risk
Det är kluvet, det förhållandet. Å ena sidan må man våga för att vinna. Å andra sidan är de där större svängningarna nedåt inte kul. Så följer jag också en riskspridningsstrategi i det..

2021-01-14 - Läget så långt i år
 Året har börjat hyftsat, måste jag nog ändå säga, såhär en halv månad in.Några punkter:1. Trump-passagen är snart över. I min värld, som ändå levt i en tid med Idi Amin, Pol Pot,..

2021-01-12 - Aktiemarknaderna som casino
En gång i tiden, när jag var ung och kanske till och med innan det, fanns ett rätt vanligt uttryck, som löd att den eller den hade "spelat bort" sina pengar på börsen. Sedan dess har det vuxit..

2021-01-08 - Min miljöväxling
Den gjordes ju under fjolåret, under pandeminedgångar och som följd av gissning om att Trumphelvetet skulle ta slut. F.n. har jag ca 1/8-del i det som visas i bilden nedan.Fonderna som inte syns..

2020-12-30 - Några anmärkningar om årets utveckling
Mitt egentliga sparande landar i något jag kallar för Min Egen Fond (MEF), vars beståndsdelar beskrivs under den fliken här ovan. Under året, som nu är på väg mot sitt slut, har MEF gått..

2020-12-23 - År 2020: Sparandet
Trots att året inte riktigt är slut än tänkte jag gör något slags sammanfattning av hur sparandet sett ut.Ambitionen har som vanligt varit att avsätta 6 tkr per månad till Min Egen Fond (MEF),..

2020-12-23 - Mina innehav: Europafonden
Bland mina innehav finns en Japanfond, som förvaltas indexnära, Handelsbanken Europa Index Crit. Den står för 10,83 % av värdet av Min Egen Fond, exkl. behållningen på sparkontot. Sedan köp..

2020-12-01 - Mina innehav: Japanfonden
Bland mina innehav finns en Japanfond, som förvaltas indexnära, SPP Aktiefond Japan. Den står för 5,19 % av värdet av Min Egen Fond, exkl. behållningen på sparkontot. Sedan köp (utspridda..

2020-12-01 - November månad
Den blev litet speciell, november månad. Hemarbete, digitala möten, storköp snus för att minska antalet potentiella exponeringstillfällen och en konsumtion som blev tämligen låg.Månadens netto..

2020-11-26 - Mina innehav: USA-fonden
Bland mina innehav finns naturligtvis en USA-fond. Alternativet hade varit att välja en globalfond, men i dessa tycker jag att andelen USA är för hög och det är därför jag valt att själv..Antal bloggar

Ekonomi-bloggar listar
just nu 206 svenska bloggar.
Lista alla

Sponsorer

(c) 2021 Ekonomi-bloggar.com.