Samlingssida för

ekonomibloggar

,

aktiebloggar

och

fondbloggar

.
Använd sökfunktionen ovan, eller navigera genom kategorierna till vänster..

Investerarfysikern
Jag är doktorand i fysik och intresserad av investeringar och nationalekonomi. På denna blogg skriver jag om kvantitativa aktieinvesteringar, aktier, forskning inom finans och om nationalekonomiska problem.Sätt betyg:


Anmäl denna blogg
Betyg 1/5Betyg 2/5Betyg 3/5Betyg 4/5Betyg 5/5 (8 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer än, ta chansen att bli först!

Skriv en kommentar

Namn:
Epostadress (publiceras ej):


10 senaste inläggen

RSS  Prenumerera


2021-05-23 - Comeback för värde
Tålamod är oftast en av de bästa egenskaperna som man behöver ha som investerare. För ibland kan det som fungerar på börsen ta tid innan det utspelar sig. De som behövt tålamod de senaste..

2020-12-31 - Årsrapport 2020
Det är återigen dags att lägga ytterligare ett år till rullorna och det har minst sagt varit ett år som går till historien. Ett år som på många sätt varit tråkigt och omvälvande i och med..

2020-08-16 - Momentum - Bästa faktorn hittills i år
I år har verkligen momentumeffekten gått bra på börsen och effekten har intressant nog gynnats av corona-krisen. Jag investerar själv i momentum i en separat momentumportfölj som investerar..

2020-08-01 - Uppdatering av Simpla aktieportföljen och Golden..
Det är nu fyra år sen jag startade två enkla portföljer på Shareville för att illustrera hur enkelt det är att investera systematiskt på börsen. De är förenklade kom-igång portföljer man..

2020-05-17 - Tre tips på amerikanska kvantbloggar
Jag har inte haft så mycket tid att skriva här på bloggen på senare tid så tänkte tipsa istället om bra resurser där man kan läsa på mer om kvantitativa strategier. Själv läser jag främst..

2020-04-24 - Amerikanska värdeinvesterares senaste utveckling
Att amerikanska värdeaktier har gått dåligt senaste tiden är ingen nyhet och det blev inte riktigt bättre med coronakrisen. Värdespreaden som redan var på rekordnivåer innan krisen har nu..

2020-04-05 - Björnmarknader, krisinvestering och..
Det har hänt mycket i år på börsen i och med Coronakrisen och jag hoppas att allt går bra för er i krisen. Mitt eget fokus har legat på Börslabbet samt andra uppdrag och åtaganden vilket..

2020-02-26 - Intervjuad av Finansakademin
Förra veckan blev jag intervjuad av Finansakademin om mekaniska/kvantitativa aktiestrategier. Vi diskuterade allt från varför det fungerar att investera kvantitativt till några boktips. Mer går..

2020-02-13 - Börslabbets studie uppdaterad med data till och..
Börslabbets studie “Vad fungerar på Stockholmsbörsen?” är nu uppdaterad med data till och med 2019. I och med studien har det också skett några mindre förbättringar av strategierna..

2020-01-09 - Kvantitativa strategiers prestation under 2019
2019 blev ett riktigt bra börsår och vi såg uppgångar på över 30 % för index. När det kommer till kvantitativa strategier var det ett år av blandad prestation. På Börslabbet har jag..Antal bloggar

Ekonomi-bloggar listar
just nu 211 svenska bloggar.
Lista alla

Sponsorer

(c) 2021 Ekonomi-bloggar.com.