Samlingssida för

ekonomibloggar

,

aktiebloggar

och

fondbloggar

.
Använd sökfunktionen ovan, eller navigera genom kategorierna till vänster..

Kategorier

Senaste inläggen

Olja för blåbär
Tanken med denna blogg är att på ett enkelt sätt förklara hur energi, ekonomi och frågor relaterade till hållbarhet hänger ihop. Huvudspåret för bloggen är råoljan, världens enskilt viktigaste energikälla som blir allt dyrare och svårare att utvinna och inom en snar framtid även kommer börja minska i produktion på global basis på grund av det geologiska fenomen som kallas Peak Oil.Sätt betyg:


Anmäl denna blogg
Betyg 1/5Betyg 2/5Betyg 3/5Betyg 4/5Betyg 5/5 (1 röst)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer än, ta chansen att bli först!

Skriv en kommentar

Namn:
Epostadress (publiceras ej):


10 senaste inläggen

RSS  Prenumerera


2023-01-24 - Mine Storage: Lagring av energi från vind och sol..
Hur kan vi lagra energi från tex sol- och vindkraft i nedlagda gruvor? Kan gruvlager av energi hjälpa till att hålla nere peakarna i elnätet genom snabb leverans av effekt genom dessa..

2022-12-27 - Batteridrivet containerfartyg med över 500..
Här kommer en liten julhälsning från mig och Evolution Show med önskan om god fortsättning och en riktigt bra start på 2023!  Detta med anledning av att jag nyligen blev jag kontaktad..

2022-09-28 - Elflygplan för 30 passagerare ska byggas i..
Mindre regionala elflygplatser kan vara på väg att få en renässans med fossilfritt flyg och bli ett komplement till andra transportmedel där terrängen eller avstånden tar lång tid eller inte..

2022-09-08 - 2026 kan jätte-segelfartyg frakta 7000 elbilar..
I föregående inlägg skrev jag om Oceanbird-projektet och mitt samtal i Evolution Show med Niclas Dahl som leder AlfaWall Oceanbird, ett samarbete mellan Alfa Laval och Wallenius Willhelmsen för..

2022-09-05 - Oceanbird -Världens största segelfartyg för..
Framtidens sjöfart kan mycket väl drivas till stor del med endast vindens kraft. I Sverige utvecklas just nu segelteknik som påminner om flygplansvingar som följer vindens riktning och som ska..

2022-08-22 - Del 1 mitt energihusprojekt: 8000 l regnvattentank..
I cirka tio års tid har jag skrivit om olika smarta och hållbara energi- och transportlösningar, hur man kan öka sin självförsörjning av energi och mat ur ett krisberedskap perspektiv. Sedan..

2022-06-24 - Midsommarmys: Heart Aerospace kan göra Sverige..
En varm och härlig Midsommardag som denna är det på sin plats att blicka framåt och försöka se positiva framtidsvibbar! Nyligen fick jag möjlighet att återigen samtala med Anders Forslund, VD..

2022-04-13 - Kan vi bygga en Grön Ekonomi utan dagens modell..
Kan vi genomföra en grön fossilfri omställning och bygga en ekonomi som inte utgår från dagens modell för ekonomisk tillväxt? Detta är huvudfrågeställning jag tar mig an med miljöforskaren..

2022-03-17 - Sverige och Europa kan ersätta hälften av..
Äntligen pratas mer seriöst om Sveriges och Europas fossilberoende, krisberedskap och humanitär hjälp det är hög tid. Men låt oss gör detta ur ett helhetsperspektiv samt arbeta med..

2022-02-14 - Hur kan vi elektrifiera sjöfarten? Samtal med..
Hur kan vi elektrifiera sjöfarten med katamaraner. passagerar-färjor i skärgårdar, bogserbåtar och även större fartyg? Jag bjöd in en av Sveriges ledande företag inom utveckling av just..Antal bloggar

Ekonomi-bloggar listar
just nu 211 svenska bloggar.
Lista alla

Sponsorer

(c) 2023 Ekonomi-bloggar.com.