Samlingssida för

ekonomibloggar

,

aktiebloggar

och

fondbloggar

.
Använd sökfunktionen ovan, eller navigera genom kategorierna till vänster..

Kategorier

Senaste inläggen

Sofokles
Att skapa sig ett liv där dröm kan bli verklighet är mångas önskan. Detta är mitt försök att uppnå det. Jag är varken utbildad ekonom eller högskolebeläst vad gäller investeringar. Jag är en "avarage joe" som, sedan 2013, funnit och blivit frälst i investeringsvärlden. Mitt mål är att skapa mig en ekonomisk trygghet.Sätt betyg:


Anmäl denna blogg
(inga röster än)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer än, ta chansen att bli först!

Skriv en kommentar

Namn:
Epostadress (publiceras ej):


10 senaste inläggen

RSS  Prenumerera


2023-03-19 - Böcker, poddavsnitt, transaktioner och snart..
En helg som varit lika snabb som avkopplande, om än att det varit ett par timmars arbete med bedömning av flera uppsatser samt läsning för att kunna ge formativ återkoppling på duktiga elevers..

2023-03-17 - Fem bolag jag VILL äga
Det finns många bolag som jag gång på gång suktat efter, men som jag aldrig bedömt nå en viss värdering som jag finner mig komfortabel med. När det skakat om - rejält - har det funnits..

2023-03-14 - With great powers...
Jag har aldrig varit frälst av superhjältar. Absolut lekte jag och mina vänner Batman (på tidigt 1990-tal översattes namnet till "Läderlappen"), Spindelmannen med flera när vi var yngre och..

2023-03-10 - Nintendo - framtiden
Det var ett tag sedan jag senast skrev om Nintendo och en uppdatering bedöms vara på sin plats. Jag skrev om dem för första gången den 17 augusti 2021 och sedan dess har mycket vatten flutit..

2023-03-08 - Börsen är en social konstruktion
Den sjätte januari presenterade professorerna Crawford Spence och Yuval Millo sin publikation -Active fund managers and the rise of Passive investing: epistemic opportunism in financial..

2023-03-07 - VibroSense
Återkommande läsare vet att jag enbart investerar i lönsamma och stabila bolag - bolag som funnits och verkat länge samt bedöms ha en positivutsikt. Med detsagt kan jag då och då absolut läsa..

2023-03-03 - Tid och Yield on Cost för några..
När du näst intill alla av mina innehav har rapporterat och med det kommunicerat utdelningsbesked (vilka först skall röstas om på kommande stämmor) har Avanza uppdaterat sin prognos för mina..

2023-03-01 - Vikten av olika perspektiv skapar bästa..
En central del i min kommande bok Mentala Modeller är perspektiv, något som tyvärr inte drabbats av någon större inflation de senaste åren. Mer nära tycks vara en sorts dragning till fanatism,..

2023-02-24 - Äntligen!
Det har varit lika roligt och stimulerande som tids- och energikrävande de senaste veckorna. Orsaken är att det är först de sista 7-8 veckorna inför trycket som förlaget jobbar intensivt med all..

2023-02-22 - OEM och AOJ
I veckan har jag dels haft, dels kommer fortsätta ha flera rapporter att läsa. Två som jag vill lyfta fram är ömsom svenska OEM International (OEM), ömsom danska Bröderna AO Johansen (AOJ)...Antal bloggar

Ekonomi-bloggar listar
just nu 211 svenska bloggar.
Lista alla

Sponsorer

(c) 2023 Ekonomi-bloggar.com.